Joshua King ble vraket fra start i landslaget for første gang på 32 måneder, men kom inn og ga Norge seieren med mål og assist da Island ble slått 3-2.
– Jeg kommer alltid til å være skuffet og sur når jeg ikke starter, men jeg vet at alle har lyst til å spille. Jeg er ikke så egoistisk at jeg bare tenker på meg selv. Jeg skjønner hvorfor han (Lars Lagerbäck) startet med to andre, men han må også forstå at jeg blir sur og la meg vise følelser, sa King etter lørdagens superinnhopp.
– Alt jeg kan gjøre er å svare på banen. Jeg går ikke rundt og sutrer og klager. Jeg går i et skjell og holder det for meg selv hvis jeg ikke starter, men så lenge jeg er på banen gir jeg 100 prosent for laget.
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
30 MINUTTER SIDEN
Han forstår hvorfor Lagerbäck valgte å starte med to andre spisser.
– Det er sjefen som bestemmer laget. Hvis Tarik (Elyounoussi) og Bjørn (Maars Johnsen) ikke hadde startet, så tror jeg de ville blitt sure ut fra det de leverte sist mot Albania. De gjorde en bra kamp da, sa han.
– Det eneste jeg kan gjøre er å prøve å bevise at jeg fortjener å starte hver kamp, og jeg synes jeg gjorde et greit innhopp mot Island.

Ny mentalitet

King spilte sin første landskamp siden oktober i fjor, etter å ha mistet fem kamper på rad av ulike årsaker.
– Jeg har gått glipp av en del samlinger på grunn av skader og annet, men det er en annen mentalitet i gruppa enn før. Vi har kommet en god vei siden Lars tok over, og det blir viktig å holde det gående til Nations League starter i september.
Han synes det vitner om styrke at Norge greide å vende 1-2 til seier, og ikke minst at to innbyttere sørget for det.
– Det betyr at vi har flere enn elleve mann som kan prestere, sa han.
– Banen var ikke den letteste å spille på, og det var kanskje ikke verdens beste kamp å se på, men vi gir aldri opp. I Bournemouth tok vi sist sesong 21 poeng i kamper hvor vi hadde ligget under, og den mentaliteten tar jeg med meg inn i landslaget.
Han understreket at ryggplagene som fikk ham til å stå over torsdagens trening ikke hadde noe å gjøre med at han startet på benken lørdag.
– Nei, jeg var 100 prosent klar til kamp.

Ny drakt

Innhoppet startet nesten umiddelbart med at han måtte få ny drakt, etter at Kári Árnason pådro seg gult kort for å rive i filler den han kom på banen med.
– Han dro av meg drakten så den splittet helt på midten, sa han.
Noen minutter senere utlignet King til 2-2 etter å ha presset keeper og vunnet ballen fra ham.
– Det var enkelt og greit banen som gjorde at jeg skjønte at det kunne bli en mulighet. De sentret tilbake til keeper, og jeg presset ham. Jeg skjønte at han kunne få en dårlig touch, og det fikk han. Så prøvde han å leke smart, men jeg var litt smartere.
Noen minutter senere la han opp til Sørloths vinnermål, og kvelden var perfekt.
King gleder seg til å bytte ut et nesten vinterlig Island med tropevarmen i Oslo. Onsdag er det kamp mot Panama.
– Det er alltid gøy å spille på Ullevaal, og jeg gleder meg. Sola har endelig kommet til Norge etter jeg vet ikke hvor mange sommere det bare har regnet. Jeg gleder meg til å spille i det været foran familie og venner, sa han.
(©NTB)
UEFA Europa League
Hareide raste etter stygge scener: – Motbydelig
EN TIME SIDEN
Fotball
– Hadde vi ikke gjort det, hadde vi angret resten av livet
6 TIMER SIDEN