– Han er en keeper av topp internasjonal klasse, sier Lars Lagerbäck om sin egen keeper, Rune Almenning Jarstein.
Sju innslupne mål på sju kamper. Kun Mainz har sluppet inn færre mål i årets Bundesliga enn Jarsteins Hertha Berlin. Nordmannen markerer seg igjen som en av de beste keeperne i ligaen.
Det gleder Lars Lagerbäck, som aldri har vært borti en tøffere konkurranse på keeperplassen. Jarstein er Norges nummer en, mens Ørjan Nyland og Sten Grytebust er keeperne bak ham. André Hansen har gitt seg på landslaget, men er klar som reserve hvis det er nødvendig.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
15 TIMER SIDEN
– Jarstein synes gjør det virkelig bra. Han er veldig anvendelig. Det er fantastisk å ha en keeper som har gode føtter. Dessuten er det bra konkurranse i norsk fotball. Jeg har aldri vært med på at det er fire så gode keepere i de landene jeg har vært i.

Vil avslutte i Odd

34-åringen selv sikter på ytterligere seks år som toppspiller. Får han bestemme avsluttes karrieren i Odd som 40-åring. Lørdag, mot Slovenia i Nations League, spiller Jarstein sin 55. landskamp. Bare Erik Thorstvedt (97) og Thomas Myhre (56) av norske keepere har flere.
– Målet og drømmen har egentlig alltid vært å avslutte i Odd og spille til jeg er 40. Jeg vil være så lenge som mulig i utlandet og aller helst i Hertha før Odd, sier landslagskeeperen fra Skien til NTB.
Jarstein ble førstekeeper i Hertha Berlin høsten 2015. Det skjedde etter halvannet år som ren reserve etter overgangen fra Viking.
En skade hos førstekeeper Thomas Kraft og en spesiell kjemi med målvakttrener Zsolt Petry gjorde at telemarkingen i løpet av noen få uker i 2015 var fast installert i Herthas mål.

– Uten ham hadde jeg aldri vært i Hertha nå

Der har Jarstein stort sett vært siden.
– Uten Petry hadde jeg aldri vært i Hertha nå. Vi har et veldig godt samarbeid, sier han.
– Nå lever jeg virkelig som en toppidrettsutøver 24/7 med tanke på kosthold og søvn, og jeg gjør alt for å kunne ha en lang karriere.
Med to døtre (fire og ni år) og en kone på hjemmebane kan Jarstein skru av fotballtenkingen ganske mye.
– Det blir en annerledes hverdag når man får barn. Det finnes jo ikke noe mer fantastisk for meg enn de to og kona.

Moi tilbake i trening

Lars Lagerbäck regner med å stille med full tropp mot Slovenia lørdag, men to av spillerne trente alternativt på Åråsen tirsdag.
Med unntak av Tarik Elyounoussi og landslagskaptein Stefan Johansen trente samtlige spillere for fullt.
– Stefan fikk tydeligvis en smell som han ikke var klar over selv da han kom inn i forrige kamp. Det skal ikke være noe problem, og han sier selv at han kan trene i morgen. Men jeg har ikke rukket å høre hva det medisinske personellet sier etter treningen, sa Lagerbäck på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.
For Tarik Elyounoussis del dreier det seg om en skade han pådro seg i kamp for klubblaget AIK nylig.
– Han fikk en kjenning og gikk av banen i siste kamp. Han kjenner seg bedre, men de har ikke noen prognose for hvor raskt han kan trene igjen. Vi håper han kan det snart.
Godt nytt for landslaget er det at Mohamed Elyounoussi er klar for spill etter å ha stått over to strake kamper for klubblaget Southampton.
– Han trente i dag, så det skal ikke være noe problem. Han kjenner litt smerte, men skal kunne kjøre for fullt, sier Lagerbäck.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
21 TIMER SIDEN