Henry har vært kjempefavoritt til å overta klubben fra fyrstedømmet etter at portugisiske Leonardo Jardim fikk sparken som trener tidligere denne uken.
Den franske sportsavisen L'Equipe meldte allerede fredag at partene er enige om en treårskontrakt. Lørdag kom også bekreftelsen fra Monaco.
Klubben skriver på sine nettsider at Henry har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2021.
UEFA Europa Conference League
Mourinho om Bodø-turen: – Et følelsesmessig arr
18 MINUTTER SIDEN

Første jobb

– Hans fotballkunnskap, lidenskap for spillet, høye standarder og dedikasjon til denne klubben gjør denne ansettelsen til en realitet, sier Monacos visepresident Vadim Vasiljev.
– Thierry vet hvilken oppgave han har foran seg og ivrer etter å komme i gang. Han kan stole på at vi gir ham full støtte, slik at han kan bringe en ny dynamikk til dette laget, tilføyer han.
Henry, som aldri har vært hovedtrener tidligere, takker Monaco for sjansen han har fått. 41-åringen spilte selv i fyrstedømmeklubben fra 1994 til 1999.
– Jeg er veldig glad for å være tilbake i denne klubben, og jeg er klar for å møte de utfordringene som venter. Jeg kan nesten ikke vente på å få møte spillerne og å starte arbeidet, sier han.

Får ros

Den 41 år gamle tidligere Arsenal-spilleren leder sin første treningsøkt i Monaco mandag. Han får med seg Joao Carlos Valado Tralhao og Patrick Kwame Ampadu i trenerteamet.
Tralhao kommer fra jobben som U23-trener i portugisiske Benfica, mens Ampadu har vært trener i Arsenals fotballakademi.
Henry har de siste årene vært assistenttrener for det belgiske landslaget. Fredag var landslagssjef Roberto Martínez klar på at 41-åringen kommer til å bli en suksess.
– Thierry har potensial til å bli en fantastisk trener, og det blir han definitivt raskt, sa han.
Monaco ligger på en beskjeden 18.-plass i den franske toppserien. Klubben har slitt i motbakke denne sesongen.
(©NTB)
Fotball
Kan være ute resten av året: – En omfattende skade
29 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde med full kontroll til tross for utvisning
EN TIME SIDEN