Den norske landslagskeeperen fikk en støtskade i låret like over kneet og ble igjen i garderoben da lagene kom ut til 2. omgang. Thomas Kraft overtok mellom stengene.
Da ledet Werder allerede 2-0 etter en dårlig første omgang av serietoeren fra hovedstaden. Martin Harnik scoret ledermålet med et frekt sålepark. Jarstein hadde begge hendene på ballen etter et tverrliggertreff, men lagkamerat Fabian Lustenberger sparket i panikk ballen ut av hendene hans og rett til Harnik.
VM
Raser mot dommeren etter kontroversiell avblåsning – ser rødt etter kampslutt
9 MINUTTER SIDEN
– Dette var skuffende. Det var ikke ufortjent at vi tapte, men vi var ikke uten sjanser til å få med oss poeng, sa Lustenberger etter kampen.
Milos Veljkovic doblet ledelsen da han på et hjørnespark rett før pause knuste sin motspiller i lufta og nikket utakbart forbi Jarstein.

Ny strafferekord

20-årige Javairo Dilrosun skapte ny spenning med sitt reduseringsmål fra spiss vinkel i det 53. minutt, men et straffespark satt inn av Werder-kaptein Max Kruse halvveis i omgangen fjernet den igjen. Hertha er første lag i Bundesligas historie som pådrar seg straffespark i fem seriekamper på rad.
Hertha Berlin tok 10 poeng på sine fire første kamper og toppet lørdag tabellen noen timer før Bayern München gjenerobret førsteplassen. Tirsdag kom det første tapet, og Werder Bremen klatret forbi på tabellen.
Hertha-trener Pal Dardai ga for første gang sin sønn Palko sjansen fra start i Hertha-laget. 19-åringen startet på høyre kant. Per Ciljan Skjelbred måtte på sin side se hele oppgjøret fra benken.

Fan-protest

Kampen mellom nummer to og fire på tabellen ble innledet med fullstendig stillhet fra tribunene. Tilhengerne i tysk fotball demonstrerer denne runden mot det de mener er oppstykking av serierundene og spill på for dem ubeleilige tidspunkter av hensyn til TV-kanalene som har betalt for å vise kampene.
«Forestill deg at det er kamp og ingen kan komme», «Stopp oppstykkingen av serierundene» og «Fotball er for deg og meg, ikke for betal-TV» var blant slagordene på publikums bannere.
Werder-tilhengerne slo på lyden etter 18 minutter, Hertha-tilhengerne to minutter senere.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
EN TIME SIDEN