Fossum ga AaB ledelsen i en første omgang gjestene fra Århus dominerte. Etter pause punkterte han semifinalen da han med hælen satte inn 3-0-målet i det 54. minutt, fire minutter etter at Lucas Andersen doblet ledelsen.
Fossum hadde et par sjanser til å fullføre sitt hattrick, men mot slutten ble det spennende da Bror Blume (77. minutt) og Nicklas Helenius (88.) reduserte hver sin gang. AaB holdt unna gjennom fire tilleggsminutter, men på overtid var det håndgemeng i målgården med tre gule kort som konsekvens.
De to jyllandslagene møttes i Aalborg for annen gang på fire dager. Søndag vant AGF 3-2 i siste grunnserierunde i superligaen, men onsdag var det AaBs tur til å juble. Det skjedde attpåtil med tilhengere på tribunen. Det var åpnet for 250 hjemmefans og 28 gjestetilhengere i onsdagens semifinale.
Eliteserien
Klubbnomaden på plass i sin ellevte klubb på tolv år
EN TIME SIDEN

Reiste seg

Kampen fikk ikke den beste start for Fossum. Etter et snaut kvarter lå han nede etter å ha skallet med gjestenes Alexander Munksgaard, men begge kunne fortsette etter å ha fått behandling.
I det 35. minutt tok AaB ledelsen takket være nordmannen. Tom van Weert slo en stikker til Fossum, som gjorde en dragning og scoret kaldt.
Rett før pause kom gjestenes Mustapha Bundu alene gjennom, men AaB-keeper Andreas Hansen reddet glimrende.

Forrykende

En forrykende åpning av 2. omgang fikset finalebilletten for AaB, som ble nummer seks i superligaens grunnserie og blir favoritt i finalen mot Sønderjyske, som ble nummer 11 og skal ut i nedrykkssluttspill.
Sønderjyske slo Horsens 2-1 i sin semifinale tidligere onsdag, etter scoringer av Julius Eskesen og Anders K. Jacobsen.
AaB har ikke hatt en lett vei til cupfinale. I kvartfinalen rett før viruspausen ble Ståle Solbakkens FC København slått 2-0.
(©NTB)
Indre Bane
Eksperten forsvarer Layouni: – Jeg er enig med han
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
8 TIMER SIDEN