Sean McDermott har imponert mellom stengene for Kristiansund i 2017, og kronet sesongen med å bli kåret til «Folkets spiller» på Fotballfesten etter sesongslutt. Kristiansund ville naturligvis beholde 24-åringen, og tilbød ham en ettårskontrakt som McDermott signerte i romjula. Dét til tross for interesse fra utenlandske klubber.
– Det har vært interesse fra utlandet, men ikke noe jeg har vurdert. Jeg vil ikke være andre- eller tredjekeeper, så da ble det ikke aktuelt. Jeg føler Kristiansund er riktig plass å være neste sesong, fordi her får jeg spilletid og kan utvikle meg enda mer, forteller McDermott.
Eliteserien
Her roper hele Haugesund på hands: – Den bør annulleres
NOEN SEKUNDER SIDEN

– Hadde vært en ære

Tidligere i høst fortalte McDermott at han mener han bør få sjansen på landslaget. Om det i så fall blir det norske eller det irske, gjenstår å se. McDermott er halvt irsk og halvt norsk og kan dermed velge nasjon hvis tilbudet kommer. Tidligere har han spilt for aldersbestemte landslag for Irland, men han innrømmer at det hadde vært gøy å få spille med det norske flagget på brystet.
– Det hadde vært en ære. Jeg vet jo at Rune Jarstein er førstevalget, men det hadde vært gøy å få prøve seg som nummer to, tre eller fire, sier han.
Nå håper han at valget om å bli i Kristiansund og i Eliteserien gjør at Lars Lagerbäck får øynene opp for han.
– For å komme inn på landslaget er det viktig med spilletid. Forhåpentligvis får jeg vist meg som en sterk kandidat den kommende sesongen.

Irene følger med

Den 24 år gamle keeperen har ikke hørt et pip fra Lagerbäck og teamet hans som enn så lenge virker uinteressert. I stedet blir han jevnlig kontaktet av det irske forbundet som følger nøye med på McDermott i Eliteserien.
– Langsiktig sett så tror jeg mulighetene er like gode begge steder, men det er på det irske landslaget jeg har spilt aldersbestemt fotball hele veien og det er de som tar kontakt med meg.
Sier de at de vil ha deg på a-landslaget?
– De virker interesserte, men de sier at de vil se mer. I utgangspunktet håper de at andre (større) klubber vil ha meg, men de liker også at jeg er i Kristiansund. De vil ha en keeper som spiller kamper, forteller han.

Tøff konkurranse

McDermott påpeker at han ennå er ung, bare 24 år, og har mange muligheter til å vise seg frem for både det norske og det irske landslaget. Det samme sier Eurosports fotballekspert Thomas Myhre. Han er ikke overrasket over at det er irene som er i kontakt med McDermott, og ikke den norske landslagsledelsen.
– Det er mer naturlig å pleie kontakt med en spiller de kjenner fra før av. Men jeg tipper Frode Grodås (keepertrener, A herrer) har god oversikt og følger godt med i Eliteserien han også. Hadde McDermott vært aktuell for det norske landslaget, hadde de tatt kontakt.
Myhre mener det er like tøff konkurranse om keeperplassene på det norske som det irske landslaget, til tross for at sistnevnte har mye bedre resultater å vise til de siste årene. Per nå ligger Irland på 32. plass på FIFA-rankingen, mens Norge er på 59. plass.
– Isolert sett på keepersiden er det ikke så stor distanse. Irland har nok ikke et flust med alternativer nå, men de har to solide keepere i Darren Randolph (Middlesbrough) og Rob Elliot (Newcastle). Norge har Rune Jarstein som spiller fast i Bundesligaen, mens Ørjan Håskjold Nyland har prestert i 2. Bundesliga. Sten Grytebust fikk en uheldig debut på landslaget, men spiller på bra dansk nivå. I tillegg har du jo både Per Kristian Bråtveit og Sondre Rossbach som er unge og har stått godt i Eliteserien.
McDermott mener det kun er Jarstein som er soleklar på keeperplass i det norske buret.
– Jeg synes jeg er god nok. I Norge er Rune Jarstein en klar nummer én. Bak han er det mange du kan velge mellom, som er jevne. Om Nyland starter i 2. Bundesliga, er det naturligvis vanskelig å ta noe fra ham, men jeg rangerer ikke meg selv noe dårligere enn de bak Jarstein. Jeg må bare fortsette å bevise det fremover, sa han i november.
Eliteserien
Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!
EN TIME SIDEN
Eliteserien
To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt
EN TIME SIDEN