– Det var nok noen spillere som hadde hatt en litt for lang ferie. «Skroget» er ikke helt klart på noen av dem. Det er enkelte som sliter med småvondter selv om det ikke er snakk om skader, sa Solbakken under lørdagens pressetreff i spanske Marbella.
Det er mange av spillerne som har vært igjennom en lang og spesiell sesong og som har spilt mange kamper under spesielle betingelser.
Eliteserien
Ekspertenes liste: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
5 MINUTTER SIDEN
– Det er mulig at et par av treningene foran Luxembourg-kampen ble litt harde. Etter den kampen har vi nesten ikke trent. Mange har trent alternativt. Fredag hadde vi en ren taktisk trening. Vi har hvilt, sa Solbakken
Spillerne som kommer fra Eliteserien har hatt en helt annen tilnærming til disse to treningskampene.
– De er i starten av sesongen og er på et helt annet sted. Vi undervurderte kanskje denne situasjonen foran Luxembourg-kampen. Kristoffer Ajer sto jo bare på midtbanen og slo pasninger, men pådro seg likevel krampe. Det var enkelte som gikk på en fysisk smell, forklarte landslagstreneren.

God motstander

Sjansen for at Ajer likevel spiller mot Hellas er nok likevel der. Trolig spiller han en ny kamp i midtforsvaret sammen med Stefan Strandberg.
Hellas imponerte med godt spill da de spilte 1-1 mot Belgia sist torsdag. Belgia er ingen hvem som helst i internasjonal fotball.
– De var litt som ventet. De er solide, og samtidig har de noen spillere som har det lille ekstra. For oss blir det en fin test mot et lag som har vært gode i det siste, sa Strandberg på pressetreffet.

Holder laget hemmelig

I forkant av kampen mot Hellas velger Solbakken en litt annen tilnærming enn han gjorde inn mot Luxembourg.
Mot Luxembourg valgte han nemlig å offentliggjøre laget dagen før kampen skulle spilles. Det kan han ikke gjøre denne gangen. Det er heller ikke klart hvilken formasjon Norge kommer til å spille i.
(©NTB)
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
8 MINUTTER SIDEN
Fotball
Kapteinen etter kamp: – De gir hos hjemmebanefølelse
EN TIME SIDEN