• Se Mjøndalen-Rosenborg på discovery+ søndag 18.00!
Domzale-Rosenborg 1-2 (2-8)
Rosenborg ledet hele 6-1 etter første oppgjør på Lerkendal, og det skulle et lite under til for at Domzale skulle lage spenning i oppgjøret.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
Åge Hareide mønstret også et meget sterkt lag, og gjorde bare én endring fra forrige møte. Det var likevel lite å skrive hjem om for Rosenborg før pause. Trønderne gikk i garderoben uten å ha skapt de store sjansene.
Etter 33 minutter var det hjemmelaget som tok ledelsen i Slovenia. Domzale tok en rask dødball etterfulgt av et lavt innlegg i feltet. Foran mål kunne Matej Podlogar sette 1-0 fra kort hold etter noe passivt forsvarsspill av Rosenborg.
– Vi surret fælt i første omgang. Vi fant ikke ut av avstandene i det hele tatt, det var veldig varmt og vi ble tungpustet. I andre gjorde vi det enkelt og greit, tok tak i ballen og malte dem i senk, konkluderte Anders Konradsen i et intervju på
etter kampen.

Innbytterne snudde kampen

Etter pause var det Rosenborg som tok grep om kampen. Hareide gjorde tre bytter, og en av innbytterne markerte seg umiddelbart. Det nykjøpte spisstalentet Noah Holm tok et godt løp inn i boksen og ekspederte innlegget fra Jonathan Augustinsson enkelt i mål etter drøye to minutter på banen.
20-åringen kom også inn og scoret i det forrige oppgjøret mellom lagene.
Holm var frisk etter pause, men sammen med resten av laget dabbet han av utover i kampen. Det skjedde fint lite i Slovenia i lange perioder.
Så, fem minutter før full tid, fikk en annen innbytter avgjøre kampen. Noah Holm var involvert i forkant, før Stefano Vecchia gikk på skudd fra seksten meter. Kula satt utagbart oppe i hjørnet og RBK tok seieren 2-1.
– Det føltes bra. Skjønt å få seg 45 minutter, hvert fall. Det var gøy å spille. 8-2 sammenlagt er solid. Vi gjør det veldig bra i første kamp. Angrepsspillet er fantastisk. I dag var første halvdel så som så. Men vi tok over i andre, sa Stefano Vecchia etter kampen.
Dermed endte det hele 8-2 sammenlagt. Rosenborg møter Rennes i neste runde, og første kamp spilles allerede neste uke.
– Det er en tøff motstander, men vi skal forsøke å vinne den også, sa svensken.
Sett denne?

Slakter Sarpsborg 08: – Det er OBOS-nivå

UEFA Europa League
Oppløftende nyheter rundt Glimt-profilen: – Aktuell for en startplass
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN