Torsdag kveld startet Molde jakten på nok et europaeventyr. Gjestene fra Sveits ble feid av banen i romsdalingenes første kamp i Uefas nyvinning.
Ola Brynhildsen sendte MFK i føringen etter knappe sju minutter. Deretter la Ohi Omoijuanfo på til 2-0 kvarteret før pause.
Franskmannen Grejohn Kyei var nær ved å redusere minuttet før hvilen, men tverrliggeren sto i veien for Servette-angriperen.
UEFA Europa League
Jens Petter Hauge første norske vinner av Europa League
2 MINUTTER SIDEN
Magnus Wolff Eikrem banket inn spikeren i Servette-kisten 15 minutter ut i den andre omgangen. Han fastsatte resultatet til 3-0.
De blåkledde vertene sikret seg dermed et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret i Genève om en uke. Sammenlagtvinneren møter tyrkiske Trabzonspor i 3. runde av kvalifiseringen.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene fra Hafnarfjördur – Rosenborg

Drømmestart

Servette skjøt ut av startblokkene og var farlig frampå allerede før første minutt var passert. Men det var Molde som skulle få et tidlig ledermål.
Erling Knudtzon løp seg fri på høyrekanten etter kun seks minutter og luftet et innlegg til Ohi Omoijuanfo på bakre stolpe. Ohi headet tilbake til Ola Brynhildsen, som enkelt kunne stange vertene i føringen.
På 2-0 svingte Eikrem inn et hjørnespark fra venstre. Ballen gikk via hodet til tidligere Arsenal- og Manchester City-spiller Gaël Clichy og til en åpen Ohi på bakre stolpe. Spissen gjorde ingen feil fra kloss.
Kvarteret etter pause var det Eikrems tur til å finne nettmaskene. En svak sveitsisk klarering etter et Molde innlegg endte til slutt opp hos midtbanegeneralen, som kontant banket inn 3-0.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene fra Gent – Vålerenga

Stygg smell

Moldes Kristoffer Haugen kolliderte stygt med Servette-kaptein Anthony Sauthier snaut ti minutter før hvilen. Begge spillerne ble liggende en god stund på gressmatten og måtte få hjelp av det medisinske apparatet.
Sauthier skallet i bakhodet til Haugen og fikk en stygg flenge over sitt venstre øye. Haugen landet forkjært som følge krasjen i bakhodet, og han pådro seg en stygg vridning i høyrekne.
Begge spillerne ble byttet ut etter den harde kollisjonen.
Molde imponerte stort i fjorårets Europa League og tok seg hele veien til en åttedelsfinale. Der vant spanske Granada knepent 3-2 sammenlagt.
Conference League er nivået under Europa League. Rosenborg, Bodø/Glimt og Vålerenga deltar alle i kvalifiseringen til turneringen.
(©NTB)
Fotball
Debutant (17) scoret etter 15 sekunder da Brann gikk videre i cupen
4 TIMER SIDEN
Fotball
Erik Botheim har brutt kontrakten med Krasnodar
13 TIMER SIDEN