Det opplyser Kulturdepartementet i en pressemelding onsdag.
På grunn av koronasituasjonen har regjeringen samtidig besluttet å holde av 131 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd. Beløpet til fordeling over tippenøkkelen er derfor det samme som for fjoråret.
– Vi ser at koronasituasjonen kan få konsekvenser for spillemidlene til fordeling neste år og har derfor besluttet å holde av 131 mill. kroner av Norsk Tippings overskudd for å kunne utjevne utbetalingene til formålene i senere år, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN
Overskuddet fra Norsk Tipping går til samfunnsnyttige formål, og fordeles etter den såkalte tippenøkkelen.

Tre nye tiltak

Kulturformål får i likhet med samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner 804,8 millioner kroner, mens helse- og rehabiliteringsformål tildeles 305,7 millioner kroner.
Overskuddet til Norsk Tipping økte med 153 millioner kroner i 2019 til 5676 millioner kroner, mens Grasrotandelen økte med 50 millioner kroner til 697 millioner kroner. I fjor bidro 2.040.000 spillere til det solide overskuddet.
Samtidig innførte Norsk Tipping tre nye tiltak for å styrke spillansvarligheten: Visning av kundenes spillregnskap, to-faktor innlogging på spilleautomater og sperring av muligheten til å spille bort store gevinster.

Vellykkede grep

Det skal anslagsvis ha kostet Norsk Tipping 200 millioner kroner i omsetning.
– Det viktigste vi tar med oss fra fjoråret er at vi lykkes med ansvarlighetsarbeidet, og at den norske spillmodellen står støtt, sier administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid i en pressemelding.
– Norsk Tipping har et tydelig oppdrag på vegne av samfunnet: Å forebygge pengespillproblemer gjennom å samle spillinteresserte nordmenn om gode og attraktive spillprodukter i et solid og effektivt system for ansvarlig spill. Hele overskuddet går tilbake til gode formål på mange områder i det norske samfunnet, tilføyer hun.
(©NTB)
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN