Alexander Sørloth blir etter alt å dømme Crystal Palace-spiller i løpet av onsdagen.
Det var Adresseavisen som først meldte at Sørloth hadde forlatt Midtjyllands treningssamanlig for å gå i møter med Premier League-klubben Crystal Palace. Avisen skriver også at det spekuleres i at den danske klubben mottar rundt 100 millioner kroner for trønderen.
Eliteserien
Se Eggen-feiringen her
6 TIMER SIDEN
Sørloths far, den tidligere landslagsstjernen Gøran Sørloth, bekrefter til Eurosport.no at Alexander dro fra treningssamlingen for å gjennomgå en medisinsk sjekk og forhandle om de personlige betingelsene med London-klubben.
– Jeg ble litt rørt, jeg må innrømme det. Og det handler ikke om noe impulsivt fra Crystal Palace, de har brukt god tid på å sjekke han ut. At de tenkte at han kan klare å ta det aller høyeste nivået i verden, da kjente jeg at det presset på noen tårer, sier Gøran Sørloth til Eurosport.no.
Han forteller at han ikke har fått snakket med sønnen i dag, men at han tolker det som positive signaler.
– Det som skjer i dag er at det skal forhandles om en personlig avtale og gjennomføres en medisinsk sjekk. Det skal skrives under en del papirer før klokka 00:00, så det tar litt tid. Men jeg vil tro det går i orden, jeg har ikke hørt noe annet, sier Sørloth.

– Må føle de har skutt gullfuglen

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener Sørloth har gjort et klokt klubbvalg, og tror han kan lykkes i Premier League-klubben.
– Har har fysikken, størrelsen og forutsetningene for å lykkes der. I tillegg er han tøff mentalt. Nå har han prøvd seg i forskjellige klubber, og fått smakt litt på både medgang og motgang. Og når du får denne sjansen så må du bare ta den, sier Rekdal til Eurosport.no
Han føler danskene, selv om de mister en av sine viktigste spillere i gulljakten, kan gni seg i hendene om avtalen går gjennom.
– Midtjylland må føle at de har skutt gullfuglen. De hentet han fra Groningen for en slikk og ingenting for et halvt år siden. Det er et drømmescenario for Midtjylland økonomisk, selv om det er et sportslig tap.

Hadde gitt opp overgangen

Danske BT meldte allerede mandag at Midtjylland hadde avslått et bud fra Crystal Palace på rundt 75 millioner kroner.
Sørloth senior, som står med 55 landskamper for Norge, forteller at sønnen i utgangspunktet hadde gitt opp å få til en overgang til Premier League.
– Det som skjedde i går var at han trodde alt var umulig, og at de ikke kom noe lenger. Det nærmet seg deadline og han mistet litt gnisten og håpep på det. Så sa han: nå skal jeg pinadø vinne seriemesterskap med Midtjylland.
– Det sier litt om hvilken innstilling han har. Det var det siste som ble sagt i går rundt overgangen. Så kom det plutselig en melding i retur om at de hadde akseptert et bud på han, sier Sørloth.
Nå skal han følge de neste timene med stor spenning.
– Det er veldig nervepirrende, sier Sørloth.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Måtte kjempe for poengene: – Heldigvis får vi betalt som fortjent
7 TIMER SIDEN