• Se alt av Glimts kamp mot Strømsgodset på søndag på discovery+
– Det er for villt. Det skal ikke skje, det er en maktdemonstrasjon, sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson like etter kampslutt.
Han har akkurat sett det samme som de over 6.000 fremmøtte på Aspmyra, og som alle fotballsupportere i de tusen hjem: At José Mourinho og Roma ble sendt hjem som slakt etter et møte med nordnorsk høstvær, og et møte med Kjetil Knutsens godstog.
Eliteserien
Sjekk kandidatene til årets mål i Eliteserien
20 MINUTTER SIDEN
– Det resultatet her sender sjokkbølger ut i Europa. Måten de spiller fotball på, det er en spinnvill prestasjon. De spiller like samme fotball mot Roma i Europa som de spilte mot Alta i cupen, sier Jonsson før han fortsetter.
– Bodø/Glimt spiller altså uten Ulrik Saltnes, kanskje deres viktigste spiller sammen med Patrick Berg. De mistet en haug av spillere i fjor, så maltrakterer de Roma i dag. Det er spinnvilt. Det Kjetil Knutsen har gjort med Bodø/Glimt.... Ord blir fattige, sier ordmitraljøsen fra Sverige.
LES OGSÅ: «Mini» om mirakelkvelden: – Kunne ikke drømt om dette
– Hvor stort er det - sammenlignet med Rosenborgs prestasjoner?
– Der skal vi være forsiktige. For Roma stiller ikke med sitt beste lag. Rosenborg møtte Real Madrid og Borussia Dortmund i Champions League, så vi er ikke der, men uansett: Det er en spinnvill prestasjon.
Han hyller Ola Solbakken, men trekker litt på det. I dag er ikke dagen for enkeltspillere. Det er dagen for laget Bodø/Glimt.
– Man kan ikke trekke frem noen i dag, for det her er først og fremst enormt av laget. Men Ola Solbakken altså, sier Jonsson og lar den henge i luften.
LES OGSÅ: Glimt-spillerutvikleren var hjemløs: – Å bo i Norge er som Disneyland

Bra for norsk fotball

Joacim Jonsson tror denne kampen er meget bra for norsk fotball.
– Dess flere som får opp øynene for norsk fotball, jo bedre. Flere klubber ender med å se på norsk fotball, da blir ligaen mer attraktiv, og da kommer vi inn i en god syklus, slik norsk fotball var for en tid tilbake, sier Jonsson.

Spekulerer rundt Glimt-spillerens fremtid: – Han passer ikke inn

Fredrik Bjørkan og Patrick Berg har vært på radaren til flere klubber den siste tiden. Bjørkan er på utgående kontrakt, men Berg burde få dra, mener Jonsson.
– Det her er en sinnssyk markedsføring av spillerne, og en fjær i hatten for Glimt. Berg har vært der lenge og gjort seg fortjent til det. Dagen i dag er ikke tiden for å sende spillere videre, men hvis du er agent for en Glimt-spiller som vil videre og ikke klarer å få solgt, da er det bare å levere inn lisensen, sier Jonsson i kjent stil.
Men fra spøk til alvor, så er salg av spillere viktig for Glimts utvikling frem til i dag, og det kan være det videre.
– Glimt har blitt en mønsterbedrift. De rykket opp til Eliteserien samtidig som Start i 2017. Glimt hadde de dårligste forutsetningene, men de henter billig, utvikler spillerne og selger de videre. Kjetil Knutsen kan være kjedelig å høre på til tider, men det han leverer med Glimt. Han har vært med på å bygge opp dette fra ingenting, avslutter Jonsson.
Eliteserien
Lave tilskuertall, lite engasjement og nedrykksfare: – Fokuset er å overleve
EN TIME SIDEN
Fotball
NFF reiser til Qatar: – Viktigere enn noen gang
2 TIMER SIDEN