Støre minnes Eggen som en mann som hadde stor betydning for både norsk idrett og norsk samfunnsliv. Rosenborg-legenden gikk bort natt til onsdag, 80 år gammel.
– Nils Arne Eggen var Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene, men han var også så mye mer. Med raushet og engasjement delte han sine meninger om det meste og bidro til å skape liv og fellesskap i norsk samfunnsliv, skriver statsministeren på Facebook.
Eliteserien
Snudde til seier etter to magiske AaFK-minutter: – Helt utrolig
37 MINUTTER SIDEN
– Han var en lagbygger og en motivator. En usnobbete og tydelig leder som brøt barrierer med Rosenborg og tok med seg laget sitt og verdiene sine ut i Europa, legger han til.
Eggen ledet RBK til 14 seriegull, men huskes vel så mye for suksessen i Europa. På tampen av 1990-tallet var de svart- og hvitkledde fra Trondheim blant de bedre lagene på den største scenen.
– Min halvtrønderske identitet fikk en voldsom boost i årene da Rosenborg markerte seg i mesterligaen. Og vi var så stolte! Selv nordmenn som normalt ikke holdt med Rosenborg, jublet over det Nils Arne og laget hans fikk til ute i verden, skriver Støre.
Fotballpresident Terje Svendsen sier avdøde Nils Arne Eggen for alltid vil stå igjen som en legende og bauta i norsk fotball.
– Dette er en veldig trist dag for norsk fotball. Nils Arne vil for alltid stå som en legende og bauta, både i Rosenborg og i Norge, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.
– Han har hatt utrolig stor betydning for norsk fotballs utvikling. Han var helt unik med sin kunnskap og evne til å formidle, fortsetter han.
Trønderen Svendsen hyller også Eggen for de eventyrlige resultatene han leverte med RBK i storhetstiden.
– Nils Arne har en enorm merittliste, og det han bygde opp og fikk til i Rosenborg var helt utrolig. En ting er resultatene, men han hadde også en fantastisk personlighet. Humøret, energien og engasjementet han viste. Vi er utrolig takknemlige for alle gledene han har gitt norsk fotball, både på og utenfor banen. Minnene vil leve for alltid, sier fotballpresidenten.
(©NTB)
Eliteserien
Se høydepunktene: Aalesund med sterk snuoperasjon etter frekk Jerv-scoring
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Gammel kjenning reddet HamKam-poeng
EN TIME SIDEN