• Se Ungarn U21 - Norge U21 tirsdag kl. 19.45 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Norge U21 - Kypros U21: 2-1
Norge styrte mye av første omgangen og etter 19 minutter spilt kom det første målet. Det var Tobias Heintz, som også hadde sin debut som høyreback, som headet inn 1-0-scoringen.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
4 TIMER SIDEN
Kristian Thorstvedt slo inn foran Kypros-målet, ballen traff Leo Østigård og går via Kypros keeper, før den havner hos Heintz. Heintz som selv fortalte til Eurosport før kampen at han aldri hadde spilt høyreback før, fikk en enkel oppgave med å sette den i mål.
Kort tid etterpå smalt ballen i stangen etter et skudd av Emil Bohinen. Det kunne stått 2-0, men ble stang ut. Norge hadde flere sjanser, men skuddene gikk utenfor. Dermed gikk Norge til pause med en 1-0-ledelse.
– Jeg lovet vel en liten overraskelse, så den kom på høyrebacken. Neida, jeg følger opp en god heading av Leo der, så det er åpent mål og det skal være mål, sa Heintz i pausen.
Etter 55 minutter satte Norge inn sitt andre mål for kvelden. Kristian Thorstvedt fikk ballen av Birk Risa foran målet og fikk satt den enkelt i mål. Dermed satte han inn 2-0 og scoret i sin debut på U21-landslaget.
– Det var mitt første landslagsmål og litt annen posisjon her på landslaget å spille spiss, så jobben til en spiss er jo å score mål og det var et bra innlegg fra Birk. det var kjekt å få sitt første, sa Thorstvedt til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med Thorstvedt her. Saken fortsetter under:

Kypros-scoring

Men Kypros presset på og med snaue kvarteret igjen av ordinær tid satte de inn sitt første mål for kvelden. Men flere mål ble det ikke og Norge sikret seg tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen.
– Dette er kamper som vi må vinne og da er det godt å ha vunnet den, sa en fornøyd landslagstrener Leif Gunnar Smerud etter kampen, før han la til:
– Det burde vært med ut ifra sjanser, men effektivitet er viktig eller så blir det litt spennende på slutten.
Birk Risa, som bar kapteinsbindet, synes det var mye bra kombinasjonsspill på banen.
– Vi står på helt til slutten. Vi kontrollerer kampen greit og har mye ballinnehav og sjanser, så jeg synes vi egentlig skal drepe kampen litt. Men nå ble det sånn og tar med oss de tre poengene, sa han til Eurosport etter kampen.
Norge står overfor en svært tøff oppgave i gruppe 7. De er i pulje med stornasjonene Portugal og Nederland, men har nå altså fått en god åpning.
Gruppevinneren er automatisk kvalifisert for sluttspillet i Slovenia og Ungarn, mens de to beste toerlagene skal ut i omspill om den siste plassen.
Tirsdag møter Norges U21-lag Ungarns U21-lag i en privatlandskamp. Du kan se kampen fra kl. 19.45 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge.
Se høydepunktene her:
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
8 TIMER SIDEN