– En endelig avgjørelse rundt Norges EM-omspillskamp i fotball mot Serbia, blir trolig tatt tirsdag, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.
Helseminister Bernt Høie gjorde det på pressekonferansen torsdag klart at forbudet mot idrettsarrangementer de neste 14 dagene er absolutt. Det betyr Norges skjebnekamp mot en eventuell EM-deltakelse ikke kan avvikles.
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
5 TIMER SIDEN
– Alle idrettsarrangementer både utendørs og innendørs er fra i dag forbudt og vil ikke bli gjennomført, sa Høie på pressekonferansen.
I tillegg til det generelle forbudet er det innført automatisk karantene på 14 dager ved ankomst for alle som kommer fra utlandet, med unntak av folk som kommer fra de nordiske landene.

Møte tirsdag

Det ble tidligere i uken bestemt at Ullevaal-kampen skal gå for tomme tribuner på grunn av koronasituasjonen. Det var solgt vel 27.000 billetter til oppgjøret.
Nå må kampen etter alle solemerker flyttes, og hvilket opplegg Uefa har for det, blir altså først klart til uken.
– Vi forholder oss selvsagt til Helsedirektoratets beslutning. Vi har ikke myndighet til å flytte kampen 26. mars, det er det Uefa som har, sier Bjerketvedt til TV 2.

EM utsettes?

EM skal etter planen spilles i tolv land i Europa til sommeren. Norge har ikke deltatt EM eller VM for menn siden 2000.
Den franske sportsavisen L'Equipe skriver at Uefa allerede har planer om å utsette hele mesterskapet.
Kommunikasjonsansvarlig for det norske landslaget i fotball Svein Graff bekrefter overfor TV 2 at landslagsuttaket og pressekonferansen rundt dette mandag er utsatt.

Flere utsettelser

Serbia er første hindring på veien mot et eventuelt EM-sluttspill. Dersom kampen i det hele tatt blir spilt – og Norge skulle vinne – skal nordmennene opp mot enten Skottland eller Israel i en finale.
Serbia har sine utfordringer. De har en rekke spillere i italienske serier og risikerer å ikke få dem med til Norge-kampen.
Uefa vil på sitt møte tirsdag også diskutere utsettelse av de siste kampene i Champions League og europaligaen.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
7 TIMER SIDEN
Fotball
Eggen fyller 80 år: Dette er hans beste RBK-minner
7 TIMER SIDEN