Fredag ble den tidligere landslagssjefen presentert som ny trener for 2.-divisjonsklubben. Høgmo gleder seg til å være med å bygge klubbkultur i FFK, der visjonen er å få de hvite og røde tilbake til toppen av norsk fotball.
Fredrikstad rykket ned fra 1. divisjon denne sesongen. Dermed venter en ny økonomisk hverdag for laget fra plankebyen. Budsjettet ventes å bli redusert betraktelig, trolig fra 28,5 millioner kroner i år til 16-17 millioner i 2018, ifølge sportssjef og daglig leder Joacim Heier.
Likevel må klubben ha inn nye spillere. Der kan Høgmos bakgrunn spille en sentral rolle.
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
3 TIMER SIDEN

– Må hente spillere

– Vi skal ha spillere inn, ja. Vi har ikke en komplett stall, så vi er nødt til å fullføre den. Vi både håper og tror at Per-Mathias vil være et trekkplaster i så måte. Han er en trener mange vil spille under. Så får tiden vise (hvem som kommer inn), sier FFK-styreleder Jostein Lunde til NTB.
Joacim Heier antyder at den tidligere landslagssjefen også kan bli et trekkplaster på andre fronter. Høgmo-ansettelsen kan trolig påvirke sponsorarbeidet inn mot neste sesong.
– Vi blir jo veldig glad hvis næringslivet har lyst til å være med på oppbyggingen av FFK igjen. Den jobben starter nå. Men vi kommer til å forholde oss til det inntektsnivået som er realistisk, og vi vil bruke (penger) deretter. Får vi muligheten til å tjene mer, så kommer vi kanskje til å bruke mer også, sier sportssjefen til NTB.
Høgmo legger ikke skjul på at han håper å lokke kvalitetsspillere til plankebyen.

Nettverk

– Det håper jeg selvsagt. Samtidig er jeg en som lever i nået. Det viktigste er å skape en god treningsarena, sier han til NTB.
– Du har bakgrunn blant annet fra Tromsø IL og Nord-Norge. Kommer du for eksempel til å hente nordnorske spillere til FFK?
– Det ser jeg ikke bort fra, svarer Høgmo smilende.
– Jeg har et stort nettverk, så det er mange spillere jeg kjenner. Jeg utelukker ingenting. Men nå skal jeg først og fremst gjøre meg kjent med de spillerne som er her, poengterer 58-åringen, som fylte år samme dag som han ble presentert.
Styreleder Lunde fryder seg over at FFK har fått Høgmo til klubben.
– Vi har jobbet med trenerprosessen i noen uker. Vi hadde Per-Mathias som en litt urealistisk kandidat, men vi turte å prøve, noe vi altså også lyktes med til slutt. Vi klarte å vekke noe i ham. Det gjorde at han valgte å komme til oss, sier styrelederen.
(©NTB)
Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kapteinen har fått ny kontrakt – nærmer seg klubbrekord
4 TIMER SIDEN