Han blir nå ny leder for topptrenerutdannelsen i NFF, opplyser Forbundet i en pressemelding.
Den tidligere landslagssjefen kommer fra en stilling som sportslig leder i FFK.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
13 MINUTTER SIDEN
«Norges Fotballforbund øker satsingen på toppfotball ved at det skal tilføres ressurser både i arbeidet med topptrenerutdannelse og med aldersbestemte landslag. Et ledd i dette er ansettelsen av tidligere kvinne- og herrelandslagstrener Per-Mathias Høgmo som leder for topptrenerutdannelse i NFF.» heter det i meldingen.
– Jeg har hele min yrkeskarriere vært opptatt av utvikling, kunnskap og kompetansebygging. Jeg er glad for at NFF vil ta en tydelig lederrolle i dette arbeidet gjennom en satsing på leder- og trenerutdanning og ser frem til å ta del i dette arbeidet, sier Høgmo.
Han tiltrer stillingen 1. april. Han blir en seksjonsleder i eliteavdelingen og skal rapportere til elitedirektør Lise Klaveness.
– Vi er umåtelig stolte og glade for å få på plass en så merittert og dyktig toppfotballmann som Per-Mathias Høgmo til denne stillingen. Per-Mathias er den aller beste kandidaten vi kunne ha fått til denne stillingen med sin brede trener- og ledererfaring, samt en naturlig gode balanse mellom å lede og å sikre trygghet i prestasjonsmiljøene rundt seg, sier elitedirektør Lise Klaveness.
Høgmo har tidligere trent begge seniorlandslagene, aldersbestemte landslag og klubber som Rosenborg, Tromsø og Djurgården.
Få med deg denne:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
12 TIMER SIDEN