Fredrikstad Blad skriver i dag om det som blir den nye treningshverdagen til FFK-spillerne. Fra mandag av har tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo innført åtte ukentlige treningsøkter pluss kamp, og samtlige treninger skal videoovervåkes.
– Det blir kvalitet fra første stund. Jeg krever 100 prosent tilstedeværelse når man er på trening, sier Høgmo.
Fantasy FK
Frekk forsvarsdobbel, Rik Onkel-fasit og «Friday or not to Friday»
9 MINUTTER SIDEN

Kronerulling for «trackingsystemet»

Høgmo har erfaring som trener fra 2. divisjon fra før av, med Tromsdalen i 1990 og Fossum i 1994. Han betegner det som noen av de morsomste årene han har hatt som fotballtrener, og gleder seg til å komme ordentlig i gang i Fredrikstad. Til F-B avslører Høgmo at de kommer til å overvåke treningene, og har satt opp kamera som skal dekke hele banen.
– Det er et bra verktøy for oss. Sammen med «trackingsystemet» vi forhåpentligvis kan investere i, vil vi være godt rustet til å analysere hver eneste treningsøkt, sier han.
Trackingsystemet treneren viser til, er en slags GPS-vest spillerne skal bruke for å kartlegge utøvernes treningshverdag. Systemet har en prislapp på 200 000 kroner årlig, og klubben håper å finansiere det gjennom kronerulling.

«Dårlig treningskultur»

Eurosports fotballekspert og tidligere FFK-spiller, Roger Risholt, mener Høgmos plan lover godt.
– Mange har klaget på treningskulturen i Fredrikstad, den har rett og slett ikke vært bra. Nå prøver de å gjøre noe med det ved å innføre videoopptak og yoga, og det mener jeg er et steg i riktig retning, sier Risholt.
Han tror ikke det er snakk om enorme endringer eller sensasjonelle grep Høgmop ønsker å gjøre, men at dette tross alt er en del penger for en 2. divisjons-klubb, selv om det er snakk om relativt ressurssterke FFK.
– Nå blir det mer analyse av treningen, og det er sikkert nytt for spillerne. Det kan være givende i lengden når spillerne ser at det satses på ting som dette, mener Risholt.
Det er riktignok ikke helt nytt med videoopptak av FFK-treningene. Jan Tore Opphaug bekrefter at det var videoovervåking på treningsfeltet da Håkon Wibe-Lund var trener i 2013/2014.

– Ikke mye trening

Fra og med denne uken skal spillerne også ha fellesøkter med yoga hvilket Høgmo anser som en fin treningsform både fysisk og mentalt. Yoga er ikke noe nytt for fotballspillere på høyt nivå, men det er nytt som et felles treningselement i FFK.
– Fotballspillere er jo veldig stive og støle, og det er bra og ikke bare tenke fotball hele tiden. Det kan være bra for det sosiale i gruppa også, og jeg vet at flere lag benytter seg av denne treningsmetoden, sier Risholt.
Men at åtte treningsøkter i uken er mye, det synes ikke den tidligere spilleren, selv for et 2. divisjons-lag.
– Det høres ikke mye ut i det hele tatt. Lagene som topper 2. divisjon trener like mye som OBOS-lag og kanskje også noen av lagene i Eliteserien, avslutter han.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
3 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
17 TIMER SIDEN