Høgli har vært tydelig på at han mener at Norge bør boikotte neste års VM-sluttspill. Nå jobber den tidligere utenlandsproffen som ansvarlig for samfunn og bærekraft i Tromsø IL.
Nylig ble klubben den første i Eliteserien som offisielt tok til orde for boikott. Det fikk ballen til å rulle. En rekke klubber har siden fulgt etter.
OBOS-ligaen
Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå
2 TIMER SIDEN
Kommende helg er det ventet at Qatar-debatten blir et tema på fotballtinget.
Høgli sier at han selv ikke har tenkt så mye nettopp på tinget, men advarer mot å «dømme» personer og lag som ikke vil ta standpunkt i debatten.

Ryddig prosess

– Vi skal ha respekt for ulike meninger. At noen ikke vil ta et standpunkt, betyr ikke at de er imot menneskerettigheter, sier han til NTB og legger til:
– Jeg er veldig opptatt av at det blir en god prosess. Jeg er opptatt av at alle aktører blir hørt, og at det blir gjort på en skikkelig måte.
Leder i Norsk Toppfotball, Cato Haug, sier at også han synes det er viktig at fotballen gjennomfører en ryddig prosess i Qatar-spørsmålet.
– Jeg håper at vi får belyst en kjempeviktig sak ordentlig. Hvis vi får belyst og utredet dette på en ordentlig måte for fremtiden, så er jeg sikker på at både topp og bredde er med, sier han til NTB.

Må komme benkeforslag

Dersom boikott-spørsmålet formelt skal bli en sak på tinget, må det komme et benkeforslag om dette. Deretter må to tredeler av tingdelegatene stille seg bak at saken skal behandles.
En eventuell boikott kan så vedtas med simpelt flertall.
Haug sier at han ikke nødvendigvis tror at spørsmålet om VM-boikott vil komme allerede på helgens ting, men at det må håndteres med ro dersom det skulle skje.
– Hvis det kommer som et benkeforslag, må vi puste med magen. Dette er en sak som fortjener et ekstraordinært ting, sier han.
Norsk Toppfotball mener nemlig at veien å gå er å kalle inn til et ekstraordinært fotballting på et senere tidspunkt der hovedfokuset skal være diskusjonen rundt en mulig boikott.
(©NTB)
Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
3 TIMER SIDEN
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
4 TIMER SIDEN