Hodgson holdt sin første pressekonferanse etter deadline day fredag, i forbindelse med søndagens kamp mot Newcastle.
Der ble naturligvis hans norske storsignering, Alexander Sørloth, et hett tema.
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
6 TIMER SIDEN

Rett inn i troppen

– Vi har fulgt Alex lenge og jaget han gjennom hele overgangsvinduet. Han var førstevalget våres på spissplass. Jeg er veldig glad for at han er en del av laget, sier Crystal Palace-treneren.
Han håper at 22-åringen skal være i stand til å bidra i kamp allerede denne helgen.
– Alex kommer i hvert fall til å være en del av troppen. Han hadde sin første trening i dag og mangler kampform fordi han ikke har spilt kamp siden november, men det skulle man ikke tro basert på hva jeg så på trening i dag, sier Hodgson.

Fikk Lagerbäck-råd

Den tidligere Viking-treneren forteller at han har et godt nettverk i Norge. Bak kulissene rundt Sørloth-overgangen har han blant annet pratet med den sjefen for det norske landslaget, Lars Lagerbäck.
– Lars var utrolig positiv til at han skulle til Crystal Palace og trodde dette kom til å bli en kjempesuksess. Vi har sett masse på Sørloth, men det var deilig å få en slags støtte og bekreftelse fra Lars også, forteller treneren.
Etter at overgangen var bekreftet tikket det også inn en meding fra Fredrikstad-trener Per-Mathias Høgmo i Hodgsons innboks.
– Per-Mathias gratulerte oss med å ha sikret Sørloth. Han mente også at Alexander kom til å bli en stor suksess for oss og det er godt å høre, sier treneren.

Første møte

Laget hadde fri torsdag. Derfor fikk Sørloth sitt første møte med sine nye lagkamerater på trening fredag.
– Alex gikk rett inn i gruppa. Han prater bra engelsk og så ut til å finne seg til rette på direkten. Det var morsomt å se, sier Hodgson, som påpeker at de skal matche spissen varsomt.
– Nå har vi to kamper før vi har to ukers spillefri. Det betyr at Alex nesten får en måned til å bygge seg opp på nå. Likevel kan jeg si at han vil være involvert både mot Newcastle søndag, men også neste lørdag mot Everton.
Angrepsspilleren har blitt tildelt draktnummer ni i sin nye klubb.
London-laget ligger for øyeblikket på 13. plass i Premier League med 26 poeng.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
7 TIMER SIDEN
Fotball
Eggen fyller 80 år: Dette er hans beste RBK-minner
8 TIMER SIDEN