På slutten av tirsdagens pressekonferanse, hvor landslagsstroppen mot Tyrkia og Montenegro ble tatt ut, annonserte Ståle Solbakken at han har tatt inn en av Brentfords trenere i trenerteamet de to neste samlingene for å bli bedre på dødballer.
– Han skal komme med innspill, være en del av trenergruppa, men også hjelpe på dødball. Vi scorer på omtrent hver hundrede hjørnespark. Det tror jeg han kan hjelpe oss på, sier Solbakken.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
5 TIMER SIDEN
Mannen han prater om er mexikanske Bernardo Cueva. Treneren ble ansatt i Brentford som taktisk trener i september 2020. Han fikk da være med på opprykkssesongen til «The Bees» som returnerte til Premier League i år for første gang siden 1947.
– Han kan også se oss litt utenfra, det tror jeg kan være sunt. Så det tester vi litt i de to kommende samlingene. Vi vil ikke at noen ting skal være uprøvd i den situasjonen vi er i, sier Solbakken videre om 33-åringen.
Solbakken forteller at de har pratet med at de har hatt en dialog med Cuevas over lengre tid.
– Nå har Brede (Hangeland) og Andrew (Finley) vært over i England og snakket litt med han, og så har jeg snakket med han noen ganger. Med han får vi en ekstra assistent i teamet de neste to samlingene, sier Solbakken til Discovery.
Brentford har vært dødelige på dødballer denne sesongen, og scoret blant annet på det mot Liverpool. Ifølge sportsavisen The Atheltic har Cueva, som er hovedansvarlig for dødballer i Brentford, vært viktig for at de nå har tatt steg på dødballfronten. I tillegg til målet mot Liverpool, skal det ha vært Cueva som sendte frem hele laget på et innkast mot Arsenal i serieåpningen, hvor dansken Norgaard scoret, et trekk Cueva introduserte på trening samme uken.
LES OGSÅ: Berisha tilbake på landslaget – her er hele troppen

– Kun én ting er verre, nemlig å sette han ut i «skauen» som nyfødt

Tok Chivas til topps

Bernardo Cueva gikk gradene som spiller i Chivas som ung, men slo aldri gjennom selv. I 2017 kom, den da 29-år gamle treneren, inn i trenerteamet til Chivas. Ifølge Marca var hans inntreden i trenerteamet en nøkkel for at Chivas vant Concacafs Champions League i 2018. Analysene hans om motstanderlagene skal ha vært sylskarpe, og fant svakhetene til motstanderlagene, slik at Chivas fikk brutt ned all motstand.
Han møtte representanter for Brentford på et kurs. Etter å ha møttes flere ganger fikk 33-åringen beskjed om at det var en plass til han i den daværende Championship-klubben, hvis han ønsket. Mexikaneren er selv kjent for å legge mye vekt på «Big Data» i sin måte å analysere både eget lag og motstanderen. Noe som står i stil med hvordan Brentford selv jobber.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
9 TIMER SIDEN