Avisen B.T slapp nyheten formiddagen onsdag, og på pressekonferansen senere samme dag ble dette bekreftet av Det danske fotballforbundet (DBU). Det ble opplyst at Hareide og assisttrener Jon Dahl Tomasson var informert om avgjørelsen og at de ikke var enige i timingen.
Hareide ledet laget videre fra gruppespillet i VM i fjor. Da røk Danmark ut i åttedelsfinalen etter tap i straffesparkkonkurransen.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
3 TIMER SIDEN
EM neste år kan bli Hareides farvel i jobben om han ikke blir bedt om å slutte før den tid.

Sterk rekke

Hareide har ledet Danmark i 36 kamper. 17 er endt med seirer, 16 med uavgjort og tre med tap. Nederlagene kom tidlig i karrieren, og Danmark er ubeseiret i de siste 28 kampene.
Hjulmand ga seg som trener i Nordsjælland i mars. Det var hans andre opphold i klubben. Han har fått en kontrakt som varer fra 2020 og fram til 2024. Han får med seg Morten Wieghorst som makker.
Hjulmand var nevnt som en mulig erstatter i Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken sist sommer.
– Først og fremst er jeg stolt og beæret over å bli landslagstrener. Jeg hadde ikke regnet med å få muligheten nå, sa Hjulmand på pressekonferansen.

Enkelt

Hjulmand bekreftet på pressekonferansen at han har fått spennende tilbud fra både inn- og utland, men at valget var enkelt da DBU kom på banen.
– Dette betyr mer enn alt annet. Det kom foran både penger og Europa. Landslaget er mitt hjerteblod, sa Hjulmand.
Hjulmand skrøt av jobben Åge Hareide har lagt ned for Danmarks beste fotballmenn.
– Åge Hareide har skapt en fantastisk lagånd og et godt samhold. Det blir spennende å arbeide med dette etter at EM-sluttspillet neste år er over.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
5 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
5 TIMER SIDEN