Fra 2018 får derfor damene og herrene for første gang helt like økonomiske betingelser. Det bekreftes i en pressemelding fra NFF fredag. NRK varslet tidligere fredag om nyheten.
Det er Norges Fotballforbund (NFF) som har forhandlet fram avtalen med spillerforeningen NISO.
– I forhold til jentene er vi gutta veldig privilegerte fra før av, og det var ikke vanskelig å si ja til å gi fra oss litt av markedsbonusen når dette når spørsmålet kom fra NISO og NFF. Vi spiller jo uansett ikke på landslaget for pengene, sier landslagskaptein Stefan Johansen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
3 TIMER SIDEN
I dag får spillerne på herrelandslaget totalt 6,55 millioner kroner i sin markedsavtale med fotballforbundet (NFF). Kvinnelandslaget har en ordning med stipender som har en totalramme på omtrent 3.1 millioner. Dét er det slutt på fra 2018.
– Damene er like viktige som oss, sier Fulham-spiller Johansen.
Landslagsjentene setter stor pris på bidraget fra landslagsgutta.
– Dette er veldig gode nyheter som vil utgjøre en stor forskjell for rammevilkårene til spillerne på landslaget. Dette kommer på et veldig gunstig tidspunkt med tanke på utviklingen av norsk kvinnefotball. Bedre rammer vil gjøre det enklere for flere spillere å legge til rette for mer trening og økt fokus på fotball i hverdagen, sier landslagsspiller Ingrid Moe Wold.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
3 TIMER SIDEN