Hviterussland er et av få europeiske land som ikke har stengt store deler av samfunnet for å bekjempe koronavirusutbruddet. Landet vekker oppsikt ved å arrangere både fotball- og ishockeykamper.
Selv om hviterussisk fotball er blitt stadig mer populær under pandemien, velger stadig færre å møte opp på kampene.
Forrige sesong hadde Neman Grodno et tilskuersnitt på rundt 1.500. Fredag møtte kun 253 personer opp på 1-1-kampen mot Belsjina Bobrujsk. Før oppgjøret ba Grodno-klubbens supportere folk om å holde seg unna tribunene.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
11 TIMER SIDEN
– La oss bli hjemme, redusere risikoen knyttet til spredningen av koronaviruset og beskytte oss selv og våre kjære, skrev de i en melding, ifølge Reuters.

Nedgang

Trangt om plassen var det heller ikke på lørdagens oppgjør i den hviterussiske eliteserien. 287 tilskuere bevitnet Torpedo Zjodinos 2-0-seier over Energetik-BGU, mens 145 personer så 1-1-kampen mellom Slutsk og Vitebsk.
Tallene er klart lavere enn fjorårets snitt. Da hadde Torpedo Zjodino og Slutsk henholdsvis 1.604 og 1.153 personer på kampene.
Flere folk så Gorodejas 1-0-seier over Dinamo Minsk. 530 tilskuere møtte opp, noe som er omtrent halvparten av snittet fra forrige sesong.

Betaler for å få ansiktet sitt på kamp

Som følge av økt fokus på hviterussisk fotball har Dinamo Brest tilbudt fotballsupportere fra hele verden å betale 260 kroner for å få en figur med ansiktet sitt sittende på kamp. Det ble gjort i lagets cupkamp onsdag og gjentas i søndagens seriekamp mot Islotsj.
Landets president Aleksandr Lukasjenko har støttet beslutningen om å fortsette med fotball- og ishockeykamper. Presidenten har tidligere rådet befolkningen til å drikke vodka, gå i badstu og kjøre traktor for å beskytte seg mot viruset.
Lørdag uttalte helseminister Vladimir Karanik at det ikke er opp til hans departement å stanse fotballkampene. Så langt er det påvist 2.226 smittetilfeller og 23 koronarelaterte dødsfall i Hviterussland.

Få land med aktiv fotball

Ligafotball spilles det også i Tadsjikistan, Burundi og Nicaragua. Neste helg gjenopptas sesongen i Turkmenistan.
Spillselskaper verden rundt søker desperat etter å ha objekter til sine kunder. Derfor opplever de få fotballigaene som opprettholdes, stor pågang for tiden.
Nylig rapporterte nyhetsbyrået Reuters også at TV-rettighetene til den hviterussiske ligaen er solgt til ti forskjellige land, blant dem Russland, Israel og India.
(©NTB)

Se dokumentaren: Martin Ødegaard - fra Marienlyst til Madrid

Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
13 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
18 TIMER SIDEN