Rogaland Fotballkrets har besluttet at det på seniornivå blir gjennomført kun enkel serie i fotballsesongen 2020. Nær sagt alle kamper er utsatt til høsten.
Det skriver kretsen i en nyhetsmelding på sine nettsider.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
Beslutningen har sammenheng med at helsemyndighetene nylig gjorde det klart at all idrett som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand mellom utøverne tidligst kan gjenopptas 15. juni.
«Det betyr at for NFF Rogalands serier blir det først oppstart etter sommerferien, med et mulig unntak for de få avdelingene der høstkamper er berammet til andre halvdel av juni», skriver kretsen.

– Utrolig glad for en tidlig avgjørelse

Både på ungdoms- og seniornivå blir det dermed spilt kun enkel serie. Målet oppgis å være oppstart i august.
– Her er det bare å henge seg på og følge helsemyndighetenes råd. Kretsen har vel ikke hatt så mye valg her, slik jeg ser det. Da man uansett ikke kan spille kamper før tidligst 15. juni så har jeg veldig stor forståelse for at man kjører enkel serie til høsten. Noe annet kunne fort sprengt kapasiteten på baner og dommere, samt være økonomisk utfordrende for de som reiser mye, sier Randaberg-trener Eirik Bjørnø til Eurosport.
Randaberg spiller i 4. divisjon, og er med det blant klubbene som spiller på det høyeste nivået av de som blir påvirket av beslutningen. Bjørnø er glad for at avklaringen kommer allerede nå.
– Jeg er utrolig glad for at kretsen kommer med denne avgjørelsen tidlig, slik at man slipper å sitte og vente i uvisshet. Nå var Rogaland først ute, og jeg tror andre kretser kommer til å hive seg på. Det er likt for alle, og ikke noen voldsom dramatikk i dette. Det gjelder bare å finne en god metode for å holde motivasjon og treningsgiveren oppe.

Sesongoppkjøring i ferieperioden

For beslutningen betyr at sommeren nå må brukes som sesongoppkjøring.
– Det er litt hell i uhell. Det er nok ikke mange som drar på ferie i år, og nå får vi en god oppkjøring i den måneden mange ellers ville vært vekkreist. Det er mer enn nok til at vi skal føre oss klare, sier Bjørnø.
Til tross for at man halverer sesongen, vil opp- og nedrykkssystemet fungere som normalt.
«Selv med enkel serie vil opp- og nedrykk, samt eventuelle kvalifiseringskamper, gjennomføres som bestemt i breddereglement og i NFF Rogalands styrevedtatte reglement for opp- og nedrykk i 2020», opplyser kretsen.
Den erkjenner samtidig at det ikke på noen måte er sikkert at man kommer i gang i august heller.
«Skulle det gå så galt at vi ikke kommer i gang i august heller, skal vi komme tilbake med fyldig informasjon om høsten i god tid», heter det i uttalelsen.

Grepet som kan gjøre Branns nye mann til en suksess

(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN