Det er Serie A-klubben Sassuolo som melder i en pressemelding at klubbens spiller, Kaan Ayhan, har testet positivt for koronaviruset.
Tyrkeren spilte hele kampen da de vant 3-0 mot Norge lørdag kveld.
Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
EN TIME SIDEN
Før den kampen testet også Merih Demiral positivt. Han var derfor utilgjengelig til oppgjøret mot Norge.
– Vi hørte at det var noen positive prøver før kampen, så disse ble luket ut i henhold til UEFA-protokollen. Derfor stoler vi på at ingen var smittet under kampen. Vi kan ikke garantere for at noen er smittet etter kampen, men under kampen er det lite sannsynlig at noen er blitt smittet. Hvis de er det, er det lite sannsynlig at smitten overføres. En god del studier viser at det er lite sannsynlig med smitteoverføring under kamp, sier landslagslege Magnus Myntevik til Discovery.
Han forteller videre at den norske leiren er blitt testet tre ganger etter Tyrkia-kampen. Samtlige prøvesvar har vært negative.
– I klubbene blir jo spillerne testet jevnlig, så jeg regner med at om det skulle bli noen smitteoverføring, oppdages det og de lukes ut av spill, sier Myntevik.
Legen ser ikke på det som nødvendig å foreta seg noe spesielt etter nyheten om Ayhans positive prøve.
– Jeg synes UEFA-protokollen er streng og fin så lenge alle holder seg til den. Vi håper at unntaket vi hadde gjenopptas, avslutter Myntevik.
Dagens lovverk gjør at spillerne i Norge må være i karantene i minst sju dager etter hjemkomst.
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
2 TIMER SIDEN