Det kom frem under kveldens trekning i Amsterdam.
Lars Lagerbäcks menn spiller i gruppe 1 i B-divisjonen. Det skal de etter gruppeseieren i C-divisjonen høsten 2018.
Eliteserien
Gunnhild oppsummerer: Gullkamp, brennhet svenske og absurd selvmål
EN TIME SIDEN
– Når jeg ser på og sammenligner med de andre gruppene, så synes jeg det kjennes OK, sier Lars Lagerbäck i en uttalelse til NFFs egne kanaler.
I Nord-Irland får Lars Lagerbäck gjensyn med laget han møtte i sin aller første kamp som Norges landslagssjef. Han hadde bare noen få dager med spillerne før VM-kvalifiseringskampen i Belfast, og 0-2-tapet gjorde i praksis slutt på de norske drømmene om deltakelse i sluttspillet.
Samme høst vant Norge 1-0 i returmøtet på Ullevaal.
Romania var blant Norges motstandere i fjorårets EM-kvalifisering. Norge mistet tomålsledelse på Ullevaal og så rumenerne sikre 2-2 på overtid. I returkampen var det Norge som berget 1-1 på overtid med Alexander Sørloths utligning.
– Det er jo det samme for våre motstandere, da. Romania og Nord-Irland, man har jo analysert dem, om de ikke bytter trener eller altfor mange spillere. Så på den måten blir det litt lettere i forberedelsesfasen. Om noen av lagene tjener på det, er litt vanskelig å si, men jeg tror ikke det har noen større betydning, sier Lagerbäck på spørsmål om å møte to lag Norge nylig har møtt.
– Det blir to nye kamper. Og fremfor alt Romania synes jeg vi gjorde to bra prestasjoner mot, selv om vi bare fikk uavgjort. Jeg tror spillerne vil kjenne på det samme som meg, at det er noe vi vil ta revansj for. Det var jo to kamper vi ikke skulle spilt uavgjort, men vunnet, så det kan kanskje bli litt ekstra fokus for å vise dem at vi var det beste laget da vi møtte dem sist, fastlår Norge-sjefen.
Østerrike er et lag Norge ikke har møtt siden 2002, da Pa-Modou Kah sikret norsk 1-0-seier i Wien.

Gunstig trekning

Lagerbäck var til stede i Amsterdam og så ikke henrykt ut da Norge ble trukket inn i gruppe med Nord-Irland og Romania, men Norge kunne fått en atskillig vanskeligere oppgave. Gruppe 3 med Russland, Serbia, Tyrkia og Ungarn virker som den klart tøffeste i divisjonen.
I nasjonsligaen spiller Norge både om opprykk til A-divisjonen (og for å unngå nedrykk til C-divisjonen) og for en mulig ekstrasjanse i neste VM-kvalifiseringen.
Nåløyet til VM er atskillig trangere enn til EM, og for å få en slik ekstrasjanse må Norge være blant de to beste lagene i hele nasjonsligaen som ikke blir blant de to beste i sin VM-kvalifiseringsgruppe.

Sverige i dødens gruppe

De 10 gruppevinnerne får billett til VM i Qatar, mens de 10 toerne og to lag fra nasjonsligaen skal ut i omspill om de tre siste VM-plassene. Akkurat som i nasjonsligaomspillet om EM-plasser må man vinne to kamper for å greie det, men sannsynligvis mot enda skarpere motstand.
Luis Figo trakk nasjonsligaen for A-divisjonen. Der havnet Sverige i en knallsterk gruppe mot europamester Portugal, verdensmester Frankrike og VM-toer Kroatia.
Danmark, som i høst ikke lenger trenes av Åge Hareide, kom også i en tøff gruppe. Der blir det kamper mot VM-semifinalistene England og Belgia samt et nordisk oppgjør mot Island.
(Eurosport / ©NTB)

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Indre Bane
Skadet og på utgående kontrakt: – Ugunstig situasjon for ham
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Etterlyser flere tydelige ledere: – Må se ut som et godt lag igjen
3 TIMER SIDEN