Den polske klubben Lech Poznan satte torsdag 20. juli en stopper for FK Haugesunds drøm om spill i Europaligaen, da de vant 4-3 sammenlagt. Tirsdag ettermiddag meldte Eliteserie-klubben på sin hjemmeside at de har inngått en låneavtale med Lech Poznan, angående den 21 år gamle midtbanespilleren Jakub Serafin.
– Han er en god spiller som har mye sult i seg, er pasningssterk, posisjonssterk og har rett arbeidsmoral, forteller Eirik Horneland.
21-åringen spilte ikke i kampene mot FKH i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen, men i møtet med nederlandske FC Utrecht i tredje kvalifiseringsrunde har han fått spilletid.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
– Han er en ung midtbanespiller med et stort potensiale som skal få lov til å utvikle seg her i FKH dette året. Gjør han seg fortjent til spilletid kommer han til å få lov til å spille, men her i Haugesund skal han få lov til å utvikle seg i fred og ro, legger Horneland til.
Det var under kvalifiseringsmøtene med Lech Poznan at ideen dukket opp. FKH ga uttrykk for at de trengte en sentral midtbanespiller, og ble tilbudt å låne nettopp Serafin.
– De kom med tilbudet, og vi har brukt de siste ukene nå til å vurdere ham. Låneavtalen er bra for oss, og for spilleren selv, sier Horneland om 21-åringen som klubben jobber med å få spilleklar til helgens kamp mot Sarpsborg 08.
Midtbanespilleren som ble Lech Poznan-spiller for fem år siden, har de siste årene vært utlånt til de polske andredivisjonsklubbene GKS Belachatow og Bytovia Bytow. Nå er han på utlån hos FK Haugesund frem til 30. juni 2018.
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
13 TIMER SIDEN