Landslagsbråket har opptatt mye av mediebildet de siste dagene, etter at VG kunne fortelle om opphetede diskusjoner mellom Alexander Sørloth og landslagstrenerne.
Senere kom det også nye detaljer om at Lars Lagerbäck skal ha dratt frem en to år gammel bom i diskusjonen med Sørloth.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
18 MINUTTER SIDEN

– Det er en muldvarp en eller annen plass

På Adressa-podcasten «Rasmus & Saga» forteller Markus Henriksen at han er meget misfornøyd med at opplysninger tilsynelatende renner fritt ut fra landslagets garderobe.
– Det har vært litt diskusjoner om sånne ting før, at laget som skal starte alltid lekkes ut lenge før kamp. Det er noen som må se seg i speilet. Det er jo en muldvarp en eller annen plass, siden det kommer ut litt av hvert når det ikke skal komme ut, sier han.
Han er også skuffet over at det kommer ut informasjon fra innenfor møterommets fire vegger, og mener det må tas tak for å hindre lekkasjer i fremtiden.
– Jeg synes ikke noe om det. Ledelsen og spillerne er jo et lag, og hvis det skulle dukke opp diskusjoner og de er opphetede så forventer jeg at man holder det mellom oss, sier Henriksen.

Reagerer på angivelig Lagerbäck-utspill

Da lekkasjen med de seneste detaljene kom ut i går reagerte blant annet Eurosport-ekspert Joacim Jonsson på opplysningene. Lagerbäck angivelig skal ha sagt følgende til Sørloth:
– Hvordan våger du, som bommet på åpent mål mot Kypros for to år siden, å si noe?
Det falt ikke i smak hos Jonsson.
– Det går ikke. Det er barnehagementalitet og viser at man mangler argumenter. Det er en hersketeknikk man ikke kan bruke som leder, sa han.
Under seansen på «Rasmus & Saga» kommer Henriksen med klare sysnpunkt om hva han tenkte da han så at informasjonen om møtet skal ha havnet i media.
– Når man har et mål om å slå Serbia og komme seg videre så er det folk som blir skuffet over det, og da blir det diskusjoner og det er diskusjoner som vi holder for oss selv på landslaget, sier han.
Lars Lagerbäck kom torsdag med et tilsvar på krangelen, som kan leses i sin helhet på NFFs hjemmesider. Her er et lite utdrag:
"Jeg tåler godt at det er uenigheter om fotballfaglige spørsmål. Alexander kom imidlertid med flere anklager som ikke omhandlet hvordan vi spiller fotball, men som gikk på at Per Joar Hansen og jeg var inkompetente som trenere både leder- og fotballmessig. Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten. Jeg har hatt mange fotballdiskusjoner med spillere som har vært faktabaserte og handlet om fotball. Men aldri noe som har vært i nærheten av dette, sier Lagerbäck.
Mot slutten av møte bestemte vi trenerne (Frode Grodås, Kenneth Wilsgaard, Per Joar Hansen og jeg), at vi skulle forlate rommet og la spillerne diskutere hvordan vi skal fungere i fremtiden. Da vi folot rommet mistet jeg dessverre tålmodigheten. Da kom min uttalelse om Kypros og jeg påpekte: ”Du var inte så kaxig för två år sedan i Cypern”. Dette ordvalget som kom etter en lang og opphetet diskusjon beklager jeg. Dette var et forsøk på å få Alexander til å forstå at han må tilpasse seg hvordan laget skal fungere. For meg handler dette om å skape en god prestasjonskultur, sier Lagerbäck."
Sørloth ønsket ikke å komme med noen kommentar til Lagerbäcks uttalelser, men kapteinsteamet, med Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui og Joshua King i spissen, gir sin støtte til Lars Lagerbäck.
– Det skal være høyt under taket, men i dette tilfellet gikk spilleren (Sørloth journ.anm) altfor langt og vi er glade for at han beklaget sin oppførsel overfor spillergruppa og støtteapparatet. Samtidig var referansen til Kypros-kampen unødvendig fra landslagssjefen, men vi forstår at han ble kraftig provosert over at hans integritet ble utfordret. Vi står 100 prosent bak trenerteamet, sier trioen i uttalelsen som er publisert på NFFs nettsider.
Sett denne?

Gliser av straffesituasjon: – Vil ikke tro at det der er noe straffe, nei

Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
17 TIMER SIDEN