Det bekrefter Helsedirektoratet i en pressemelding onsdag. Forslaget går på å åpne for all barne- og ungdomsidrett, inkludert kontaktidrett, på grupper inntil 20 personer fra 1. juni.
– Idretten er en viktig arena for barn og ungdom. Derfor er det viktig at denne gruppen kommer tilbake til en så normal hverdag som mulig. Vi ser nå på ulike forslag til løsninger for å åpne opp for all barne- og ungdomsidrett opp til 20 år, sier avdelingsdirektør Jakob Linhave.
Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om å revidere smittevernveileder for idretten og vurdere hvordan det kan åpnes opp for mer bredde-, barne- og ungdomsidrett som også innebærer begrenset fysisk kontakt.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN

Snart

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet opplyser at en felles anbefaling vil være klar 28. mai.
– Et tilbud for alle barn og unge er viktig ut fra et folkehelseperspektiv. Idrettslagene og frivilligheten har bidratt sterkt i dugnaden vi alle har vært igjennom, sier Linhave.
Utspillet fra helsemyndighetene kom bare noen timer etter at det tirsdag ble gitt grønt lys for at utøvere under 20 år i fotball og andre idretter med «begrenset fysisk kontakt» kan gjenoppta trening fra 15. juni.
Det var kulturminister Abid Raja og Norges Idrettsforbund som bekreftet beslutningen om oppmykingen 15. juni. Den åpner for at deler av barneidretten kan gjenoppta normale treninger uten sosial distansering.

Usikkert med kamper

Nå ønsker altså Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet at alle idretter skal gjenåpne allerede 1. juni.
Om det åpnes for kampaktivitet er derimot usikkert.
Det kan også bli aktuelt å legge opp til enkelte egne begrensninger for enkeltidretter.
Forslaget helsemyndighetene nå jobber med, åpner imidlertid ikke for at det åpnes for breddeidretten på seniornivå. Der må det fortsatt trenes med grupper inntil 20 personer og med en avstand mellom hver enkelt utøver på minimum én meter.
Når det blir åpnet fullt for bredden er ikke klart.
(©NTB)
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN