Oppmkersomheten er sjeldent rettet mot dommerne før Eliteserie-start. Men denne sesongen har det vært tilfellet. Tidligere i uken kom det frem at det har oppstått et tillitsbrudd mellom Svein-Erik Edvartsen og dommersjef i Norges Fotballforbund Terje Hauge. En av konsekvensene har blitt at den profilerte dommeren ikke har blitt satt opp på de to første serierundene i Eliteserien.
I dag møttes partene for å løse konflikten. Ifølge en pressemelding fra NFF skal møtet ha vært vellykket.
– Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sier dommersjef Terje Hauge i pressemeldingen.
Eliteserien
Tidligere Juventus-talent klart for Brann
6 TIMER SIDEN
Også leder for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, deltok. På møtet skal de ha blitt enige om ulike tiltak og aktiviteter fremover, for igjen å etablere tillit.
– Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er inneforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier Svein-Erik Edvartsen.
Mye har dermed endret seg siden Edvartsen uttalte dette tidligere i uken:
– Jeg har kun gitt uttrykk for to ting jeg er misfornøyd med direkte til dommersjefen (Terje Hauge). Det ene er teamsammensetning hva angår meg som dommer når det gjelder assistentene, det andre er mentoroppsettet, fortalte Edvartsen til Nettavisen.
Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg fortalte til Eurosport.no at han trodde Terje Hauge måtte forlate sin stilling.
– Hauge er i ferd med å «miste garderoben» blant den norske dommerstanden. Edvartsen er en tøffing, men han hadde aldri vært så offensiv som han har vært nå hvis han sto alene, sier Staberg til Eurosport.no.
– Det er riktig å si at det eksisterer en fryktkultur under Terje Hauges ledelse i dommer-Norge, mente han.
Men nå tyder altså det meste på at Edvartsen igjen blir å finne på en Eliteserie-kamp i nær fremtid.
Ingen av partene ønsket å kommentere saken ytterligere.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
19 TIMER SIDEN
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20 TIMER SIDEN