Koronaviruset har satt så godt som all idrett på vent, og UEFA kjemper en tøff kamp for å fullføre sine turneringer.
– Vi har ikke en definitiv frist. Jeg er optimist av natur og tror vi kan starte og komme i land med både nasjonale og europeiske serier og turneringer. Men vi må høre på myndighetenes råd og avvente beskjed fra dem, sier UEFA-president Aleksander Ceferin til den italienske avisen Corriere della Sera.
– Det er åpenbart at det i så fall vil skje uten tilskuere i starten. Likevel vil det kunne gi glede som fotballtilhengerne virkelig trenger, sa han og henviste til TV-fotball.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN

Møter

Tirsdag venter en ny videokonferanse med forbundets 55 medlemsland og representanter for spillere og klubber. Det er en såkalt informasjonsseanse. Der kan det bli offentliggjort vedtak eller signalisert hva som trolig blir bestemt i løpet av nær framtid.
Torsdag avholder UEFA et styremøte.
– Intet vil være offisielt før etter dette, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.
Det er ikke umulig at datoene for EM-omspillet for menn vil bli spikret denne uka. Landslagssjef Lars Lagerbäck sa til Eurosport tidligere mandag at han tviler på at det blir landslagsspill i 2020. Han fortalte også om møtet UEFA skulle ha.
– Nå er det meningen at det skal være et møte denne uken hvor de skal jobbe frem et forslag. Jeg vet ingenting om hvilket forslag det blir, jeg kan gjette en del, men det vil de ha konfidensielt enn så lenge. Målsettingen er vel nå å kunne presentere et forslag i løpet av uken og så at de skal kunne ta det neste steget opp til sine overordnede. Min forhåpning er vel at man senest i slutten av april, begynnelsen av mai, skal ha et forslag om det går an å spille kamper i høsten 2020, sa han til Eurosport.
Norge møter Serbia, og kampen skulle opprinnelig vært spilt 26. mars, men så utsatt to ganger. Vinneren av denne kampen møter så enten Skottland eller Israel i en «finale». En EM-billett venter som gulrot til vinneren.
Dette ser du på Eurosport Norge denne uken. Saken fortsetter under:

Nummer tre

Dette blir den tredje videokonferansen der Uefas medlemsland deltar. De to forrige ble gjennomført 17. mars og 1. april.
Uefa har allerede tatt en rekke grep på grunn av viruspandemien. Fotball-EM menn er flyttet fra i år til neste sommer. Kvinne-EM skulle vært spilt i 2021, men er nå lagt til 2022.
Avslutningen på europacupene denne sesongen er skjøvet fram i tid, men uten endelige datoer for gjennomføring. Champions League- og europaligafinalen er planlagt spilt 29. og 26. august.
Uefa har oppfordret de nasjonale forbundene om å gjøre alt de kan for å gjennomføre sine serier.
(©NTB)
Sett denne?

Indre Bane i karantene: Lagerbäck og «Perry» om landslagsspill 2020, Eliteserie-sesongen og EM 2021

Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN