BBC offentliggjorde nominasjonene torsdag, og der er Lyon-proffen Hegerberg representert sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).
Hegerberg vant BBC-prisen i 2017, men var ikke nominert i fjor. Da gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
2 TIMER SIDEN
Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d'Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor. Da stilte Hegerberg i gullkjole og ble hyllet av en hel verden etter at hun avslo en forespørsel fra artisten DJ Solveig om å «twerke» på scenen.
Ada Hegerberg har gjort enorm suksess for klubblaget Lyon, blant annet med tre strake titler i mesterligaen. Men for det norske landslaget har hun ikke spilt siden EM-fiaskoen i 2017. Hegerberg trakk seg fra landslaget etter mesterskapet og har siden avvist å trekke på seg Norge-drakten igjen.
BBC-prisen skal deles ut etter avstemning, og vinneren vil bli kunngjort 22. mai.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
5 TIMER SIDEN