Hegerberg scoret tre mål i finalen da Lyon i mai slo Barcelona 4-1 og vant Champions League for fjerde gang på rad. Med det var hun oppe i 44 Champions League-mål, bare sju bak rekorden til tyske Anja Mittag på 51. Onsdag gjorde hun det klart at den rekorden står for fall med det første.
Dzsenifer Marozsán ga Lyon ledelsen i onsdagens bortekamp, med scoring på straffespark i det 12. minutt. Et kvarter senere innledet Hegerberg sin målfangst i år da hun satte inn returen etter et tverrliggertreff.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
Marozsán spilte fram Wendie Renard og Amandine Henri til hvert sitt mål før Hegerberg fastsatte pauseresultatet til 5-0 i det 39. minutt. Framspilt av Lucy Bronze scoret hun sitt annet mål for dagen.
Hennes hat trick var komplett da hun i det 70. minutt satte inn 6-0 på et straffespark hun sels skaffet. Noen minutter senere ble hun byttet ut.
Midtstopper Renard skulle også notere hattrick i Russland, og Amel Majri ble den tredje Lyon-spiller i kampen som scoret på straffespark. Dermed er kampen om avansement til åttedelsfinale avgjort før returkampen om to uker, men spenningen i den kampen må bli om Hegerberg runder 50 Champions League-mål i karrieren og kanskje også slår rekorden til Mittag.
Lyon har byttet trener siden forrige sesongs triumf. Reynald Pedros er erstattet av Jean-Luc Vasseur, men laget virker ikke å være mindre giftig enn før.
Hegerberg har scoret fem mål på Lyons to første seriekamper for sesongen.
(©NTB)
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
12 TIMER SIDEN