Ada Hegerberg er plukket ut til å fronte UEFAs kampanje #EqualGame sammen med verdensstjernene Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Paul Pogba.
Sammen med amatørspillere skal den norske stjernespilleren fronte en kampanje for inkludering, mangfold og tilgjengelighet. Formålet er å gjøre fotballen mer tilgjengelig på tvers av alder, kultur, seksualitet og kjønn. Det er spilt inn to videoer som skal sendes i forbindelse med Champions League-kamper.
Hegerberg har publisert en av videoene på sin Instagram-konto.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
2 TIMER SIDEN
– Jeg er begeistret for å være en del av kampanjen. Jeg støtter Equal Game-kampanjen fordi det er viktig for meg at den flotte sporten er tilgjengelig for alle som ønsker å nyte den uansett alder, kjønn eller etnisk bakgrunn, skriver Hegerberg.
Paul Pogba tror kampanjen vil bryte ned barrierer på tvers av kulturer.
– Den vil sende en melding til alle at vi er på samme bane uansett hvor du kommer fra, sier Pogba til UEFAs hjemmeside.
Også Cristiano Ronaldo er glad for å delta i kampanjen.
– Jeg er takknemlig for alt fotballen har gitt meg og min familie, og det er grunneen til at jeg ønsker å gjøre noe tilbake så ofte som jeg kan. Jeg ser det som mitt ansvar, både som person og spiller, for å prøve å bringe lykke til så mange som jeg kan både på og utenfor banen, sier Ronaldo til UEFAs hjemmeside.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
16 TIMER SIDEN
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
18 TIMER SIDEN