– Ståa er bra i laget. Vi har intakt de spillerne som vi har hatt de siste rundene, så slik sett ser det helt greit ut, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport før den siste runden, som blir avgjørende i både topp og bunn.
Og situasjonen før siste serierunde er spesiell. Rosenborg ligger på fjerdeplass med 49 poeng, og er selv nødt til å slå nedrykkstruede Ranheim, i tillegg til at Odd ikke kan ta poeng i Haugesund.
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg-talentet til Serie A
26 MINUTTER SIDEN
Det betyr med andre ord at det er nettopp Haugesund, klubben Eirik Horneland og hans assistent Karl Oskar Emberland forlot på en ganske kontroversiell måte i oppkjøringen til inneværende sesong, som kan hjelpe RBK-treneren med å oppnå ambisjonen om spill i Europa også i 2020.
– Vi har visst før de to siste rundene nå at vi vil være involvert i både nedrykksdiskusjonen og ikke minst medaljekampen. Det har vi vært inneforstått med hele veien, så vi prøver bare å forbedrede oss godt inn mot den siste kampen, sier Grindhaug.
– Det er jo litt spesielt at det er Haugesund som kan hjelpe Eirik Horneland til Europa, har dere tenkt noe på det?
– Nei, vi har ikke det. Vi vet at det blir spekulasjoner rundt det, men det er ikke der vårt fokus ligger. Vi har ansvar for å være best mulig forberedt, og har tatt på oss skylappene og tenker kun på Odd-kampen nå først.
Søndagen etter venter også cupfinalen mot Viking på Ullevaal. Ifølge Grindhaug tas det ingen spesielle hensyn til den kampen i siste serierunde.
– Vi har skjøvet den cupfinalen foran oss hele veien. Det tror jeg er smart. Vi har som sagt skylappene på, og tenker på Odd-kampen. Jeg tror det er best. Den vil tidsnok komme den, og vi vil tidsnok få tid til å fokusere på den, sier Grindhaug, som forteller at han ikke har snakket med sin tidligere assistenttrener, som nå befinner seg på Lerkendal, den siste uken.
I Trondheim handler det meste om lokaloppgjøret som er avgjørende i både topp og bunn. Ranheim kommer på besøk til det som kan bli et snødekket gressteppe.
– Det blir bra nerve i den kampen. Vi kan fortsatt ta bronsemedaljen og de kan fortsatt stå i divisjonen, så det blir en bra nerve, sier Eirik Horneland til Eurosport, og mener de ikke kan fokusere så mye på at de kan sende naboen og den tidligere samarbeidsklubben ned.
– Jeg tror vi må tenke på at vi har en jobb å gjøre. Vi er konkurransemennesker og ønsker å vinne hver eneste fotballkamp, og da blir det som det blir. Det eneste jeg tenker på er at vi må gjøre vår egen jobb. Vi har ikke vært dyktige nok til det i høst, det har blitt for mye uavgjort på bortebane. Derfor mangler vi poeng. Vi må ha en god avslutning på sesongen her hjemme mot Ranheim, og så får det bli som det blir.
Horneland svarer med et smil på spørsmål om han har satt seg inn i hva som blir konsekvensene dersom de ikke klarer tredjeplassen, både sportslig og økonomisk.
– Ja, jeg har det. Det er tunge tanker det. Det er klart at Rosenborg skal være i Europa hvert eneste år, og når du ikke klarer det, så er ikke det bra. Vi har en mulighet igjen, og den må vi prøve å gripe.
For Ranheims del handler det om å overleve, etter at de «sto opp fra de døde» og sikret seg en ny sjanse med seieren over Lillestrøm. Hele seks lag ligger innenfor to poeng før den vanvittige sisterunden.
Fotball
Sarpsborgs Koné scoret igjen i Mali-seier
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Regjeringen åpner for flere tilskuere på idrettsarrangementer
15 TIMER SIDEN