Vålerenga gikk rett i strupen på Brann. Etter ni minutter var hjemmelaget for første gang oppe i en ledelse på Vålerenga kultur og idrettspark etter en scoring fra Samuel Fridjonsson.
Syv minutter inn i andre omgang klønte derimot Vålerenga-forsvaret det til, det utnyttet Fredrik Haugen med en suser fra 12 meter som endte i mål bak Brann-keeper Piotr Leciejewski.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
3 TIMER SIDEN

19 åring reddet tre poeng

Chidera Ejuke reddet Vålerenga syv minutter før dommeren blåste av kampen. 19-åringen dro seg forbi ikke mindre enn tre Brannspillere før han prikket ballen elegat i hjørnet. Dermed tok Enga sin første seier på ny stadion og klatrer fra kvalikplass og opp til en 11.-plass på tabellen.
– Det var et viktig mål. Jeg var veldig glad for å få muligheten til å score foran så mange supportere og på vår nye hjemmebane, sier Ejuke til Eurosport etter kampen før han fortsetter:
– Jeg fikk beskjed av treneren om å roe meg ned etter jeg bommet i første omgang. Så jeg er veldig glad for at jeg fikk en ny sjanse.
Nedrykksspøkelse fortsetter likevel å henger over laget fra Oslo øst med kun to poeng ned til kvalikplass og fem poeng ned til direkte nedrykk.

Brann får Molde opp i ryggen

– Det har vært en tung periode, med tøffe kamper mot gode lag. Men vi har klart å stå i det og jobbet positivt gjennom det, og guttene har vært fantastiske. I dag får vi betalt for den jobben vi har hatt de to siste ukene, sier Vålerenga-trener etter kampen.
Han mener Vålerenga nå skal fortsette å bygge opp den nye stadionen til et fort med de 10.000 som møtte opp for å overvære søndagens kamp fra tribuneplass.
– Jeg synes det er en åpen kamp som kunne gått begge veier. Det er synd å ikke få med seg tre poeng, sier Branntrener Lars Arne Nilsen etter kampen.
Med sier hjemme mot Sandefjord nådde Molde dermed igjen Brann poengmessig på tabellen. Begge står nå med 40 poeng og kniver om sølvplassen bak Rosenborg som leder med ti poeng. Brann holder på andreplassen, men det er kun på målforskjell.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
8 TIMER SIDEN