Norge U21 - Gibraltar U21 6-0
DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
12 MINUTTER SIDEN
– Det er alltid godt å komme inn å score tre mål, det er ikke ofte, sier Strand Larsen, som også viste frem et blått øye etter kampen.
Om han bør starte mot Nederland lar han diplomatisk være opp til trenerne, men melder seg klar til tjeneste, proppfull av selvtillit etter tre pinner fredag.
Om lag 300 dager siden forrige landskamp, skulle Norges U21-gutter måle krefter med Gibraltar – som så langt i kvaliken kun hadde prestert tre skudd på mål og fire cornere.
Dermed skulle det være duket for norsk målfest, til tross for at Norge kanskje ikke stilte med en ren, typisk midtspiss.
– Vi går ut i 4-4-2, og har en fin situasjon i troppen med konkurranse på mange plasser. I dag er det Ola Brynhildsen som fyller den funksjonen fra start, sammen med Jens Petter (Hauge). Jeg forventer en kamp der vi angriper mye og kommer rundt på kantene. Vi har flere som kan lage mål, og (Jørgen) Strand Larsen er primært spiss og han er klar til å bidra, sa trener Leif Gunnar Smerud til Eurosport før kampen.
Strand Larsen kom inn og markerte seg (artikkelen fortsetter under):

Blått øye på hat trick-helten: – Alt handler om selvtillit

Og det tok ikke lang tid før hans gutter markerte seg. Etter elleve minutter kom Jens Petter Hauge rundt på kanten og spilte inn til Tobias Christensen som fikk straffe.
– Det er ikke mye kontakt, så det er en billig straffe, vil jeg si, mente Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Hauge var skråsikker, sendte keeper en vei og ballen den andre, og dermed norsk ledelse. Han første på U21-landslaget i hans tredje kamp.
– Hvis det er en på banen som ikke mangler selvtillit, er det Hauge. Han er iskald og sender Norge i tidlig ledelse, og det er viktig for kampen videre.
Så kunne det vært både 2-0 og 3-0 i minuttene som fulgte, men både Hauge og Birk Risa misset på sine sjanser.
Her skulle Gibraltar hatt rødt kort (artikkelen fortsetter under):

Denne situasjonen fikk Norge til å tenne: – Stygt!

Men ikke lenge etterpå satt den for kaptein Risa, etter flott forarbeid og gjennomspill av Hauge. Det var Risas femte U21-mål.
– Vi kunne tenkt oss noen flere mål, men det er totalt overkjøring og spill mot ett mål, sa assistenttrener Tore Andre Flo til Eurosport i pausen.
Norge gjorde flere bytter i pausen og fortsatte å styre det aller, aller meste ute på kunstgresset på Marienlyst, men målene Flo etterlyste lot vente på seg.
– Vi har falt for fristelsen og begynt med å spille mange kortpasninger etter pause, kommenterte Skullerud.
Men så fikk Norge den andre straffen i kampen da Brynhildsen ble felt. Med Hauge på benken tok Risa steget frem, men han blåste ballen himmelhøyt over mål. Bildene etterpå viste at han var nær ballen med standfoten slik at han fikk et merkelig treff.
Bare to minutter senere var det klart for nok en straffe til Norge, og Strand Larsen – som kom inn fra benken i forbindelse med den forrige straffen – tok ansvar og ekspederte den sikkert i nettet til 3-0.
4-0 var centimtere fra å være et faktum litt senere, da Strand Larsen vakkert hælflikket tilbake til Fredrik Bjørkan som i tur spilte på tvers til Brynhildsen, men avslutningen gikk rett på et gibraltarsk hode på streken og ble avverget.
Nærmest som en eksakt kopi av sjansen Risa fikk i første omgang, skapte debutant Holmgren Pedersen en ny fra sin høyreside. Denne gangen satt headingen fra kloss hold der den skulle for Risa som gjorde seg til tomålsscorer på det gode innlegget.
Og Holmgren Pedersen var i hovmesterhumør og langt fra ferdig med å servere, for bare minutter senere sendte han avgårde et nytt fint innlegg. Denne gangen var Strand Larsen i den andre enden, og også han sikret seg kveldens andre nettkjenning til 5-0 med drøye ti minutter igjen på uret.
Her er dommen fra Smerud (artikkelen fortsetter under):

Smeruds dom etter 6-0: – Ikke veldig godt fornøyd

For fjerde gang i kampen fikk Norge straffe etter vakre kombinasjoner av blant andre Markus Solbakken og Birk Risa, og Strand Larsen fikk en fot i ansiktet. Nærmest med ett øye friskt sikret han seg hat trick, etter å ha kommet inn fra benken med under en halvtime igjen å spille.
– Jeg er ikke veldig godt fornøyd, men er fornøyd med resultatet. Og så er det godt å få en gjennomkjøring etter å ha vært så lenge borte fra hverandre. Det er tendenser på slutten og vi avslutter bedre enn vi starter, sier Smerud til Eurosport.
Han forteller at noe av forklaringen til at Strand Larsen startet på benken er at han, i likhet med andre nøkkelspillere, skal ha mest mulig friske bein i neste kamp.
– Det kan ha en god del å gjøre med den beslutningen, ja, bekrefter treneren.
Tirsdag venter en langt tøffere oppgave i Nederland.
– Det blir en veldig tøff kamp, mot et godt lag. Samtidig håper jeg at vi kan bite fra oss litt mer enn sist. Da var de i en voldsom flyt og vi traff ikke helt, så ærlige må vi være. Vi håper å kunne plage dem litt, sier Smerud om den vanskelige testen i neste kamp.
Norges lag (4-4-2): Kristoffer Klaesson - Marcus Holmgren Pedersen, Leo Skiri Østigård, Colin Rösler, Birk Risa - Håkon Evjen, Kristoffer Askildsen, Hugo Vetlesen, Tobias Christensen - Jens Petter Hauge, Ola Brynhildsen.

Fire norske straffer i storseier – se høydepunktene

Fotball
Lionel Messi vant Gullballen for sjuende gang
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
3 TIMER SIDEN