Foto: Antonio Vitiello, gjengitt med tillatelse
Hauge ble avbildet på flyplassen i Bodø tirsdag morgen, og han uttaler seg om den nært forestående overgangen til Avisa Nordland og TV 2.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
EN TIME SIDEN
– Det er klart man gleder seg til å spille med Zlatan. Han har vært med i «gamet» lenge, og jeg skal prøve å lære, sier Hauge på Bodø lufthavn.
20-åringen antyder at agentene hans har forhandlet ferdig de personlige betingelsene med den italienske fotballgiganten. Hauge håper at alt er i boks i løpet av kort tid.
– Jeg regner med at det blir en medisinsk sjekk (tirsdag). Så håper jeg alle detaljer i forbindelse med overgangen vil falle på plass i løpet av de nærmeste dagene. Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hvor lang kontrakt vi snakker om, men jeg regner med å få vite mer i løpet av dagen, sier han.
I 17-tiden tirsdag ettermiddag ble nordmannen avbildet på italiensk jord, av blant annet Antonio Vitiello fra milannews.it. Til et stort oppbud av medier og kameralinser går 20-åringen rolig forbi sammen med en representant fra AC Milan, skal man dømme ut fra sistnevntes munnbind.
Nettstedet Calciomercato var først til å melde at Milan var villig til å betale 4 millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til 5 millioner euro – rundt 56 millioner norske kroner.
Hauge sa allerede mandag at han vurderer å skifte klubb allerede nå fordi han er i god form og ikke vil kaste bort et halvår i Norge. Tidligere i år sa han nei til belgiske Cercle Brugge fordi han ville være med Glimt videre.

Landslagsuttak

Samme dag ble Jens Petter Hauge også tatt ut til sin første a-landslagstropp. I etterkant av uttaket møtte han pressen på Aspmyra, der han delte sine tanker rundt både landslagsspill og en kommende overgang.
– Det er veldig stort. Jeg har spilt for Norge siden g15 og vært med på hvert trappetrinn opp til A-landslaget, så det å endelig bli tatt ut der betyr mye, sa Hauge.
Om en kommende overgang sa bodøværingen følgende:
– Agenten min har kontakt med flere klubber. Jeg er ganske sikker på at de forskjellige klubbene kommer til å ta initiativ til å hente meg så raskt som mulig. Jeg ser for meg at det kommer en avklaring ganske snart, fortalte han.

– Stolt over å ha vært med på dette eventyret

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen utelukker ikke at Jens Petter Hauge lånes tilbake til Bodø/Glimt etter et eventuelt kjøp, slik som forårets stjerneskudd Håkon Evjen gjorde da han ble solgt til nederlandske AZ Alkmaar.
– Ja, det er absolutt aktuelt. Det kan fort være det som blir løsningen, sier Thomassen til Eurosport.
Hovedpersonen virker ikke helt sikker på det selv, for alt tyder nå på at Eliteseriens stjerneskudd blir Milan-spiller umiddelbart.
– Gutta må bare fullføre den jobben vi har påbegynt. Det har vært en spesiell sesong, som jeg vil ta med meg resten av livet mitt. Jeg er stolt som har fått vært en del av dette eventyret, sier Hauge til AN like før avreise fra Bodø lufthavn.
(©NTB/Eurosport)

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
3 TIMER SIDEN