Jens Petter Hauge er på samling med U21-landslaget, som møter Gibraltar til Eurosport Norge-sendt kamp fredag kl 17:45, og satt i spillemøte da dagens trekning til 3. kvalifiseringsrunde i Europa League ble foretatt.

– Noe å huske resten av karrieren

OBOS-ligaen
Smakfullt stikk fra erkerivalen etter blytung kvalik-smell: – God humor
30 MINUTTER SIDEN
Dit kommer Glimt om de slår ut litauiske Zalgiris torsdag om to uker. Opp av bollen kom vinneren av Shamrock Rovers og selveste AC Milan.
– Det kan bli en sinnsykt rå match. Det er en sånn kamp man kan huske resten av karrieren sin. Men man må ikke glemme at både vi og Milan har en match som skal vinnes først, så går man inn i den holdningen at vi allerede skal møte dem, så får vi det tøft, sier Hauge til Eurosport onsdag.
Etter å ha overkjørt litauiske Kauno med 6-1 sist uke venter altså Zalgiris fra samme nasjon på eget krøllgress torsdag 17. september. Man kan kalle det forholdsvis heldig trekning, men verre enn borte mot Milan på San Siro i 3. runde kunne det knapt blitt. Det blir uhyre tøft for de gulkledde å ta seg videre til gruppespillet.
– I en ideell verden skulle vi helst unngått Milan nå, og heller hatt dem i et gruppespill. Men: Skal man ha noe å gjøre i et gruppespill i Europa å gjøre så må man slå sånne lag. Når trekninga er gjort kan man ikke gjøre noe med det, det er bare å forberede oss mentalt, sier Hauge.
Saken fortsetter under videoen:

Jakter suksess i Europa: – En av grunnene til at jeg ble værende i Glimt

– Vi skal ta dem på alvor

Han mener nettopp det mentale aspektet blir avgjørende når laget reiser til mektige San Siro.
– Jeg tror det går mye på å tørre, å ha motet og innstillingen om at alt er mulig. Vi skal ta dem på alvor, og respektere at det er et godt lag. Men for mye respekt får man ingenting ut av.
Likevel blir det spesielt å entre San Siro, dersom både Glimt og Milan tar seg videre.
– Det er en stadion man har sett mye på tv opp gjennom årene. AC Milan har vært et sinnssykt stort lag med store stjerner opp gjennom, jeg er litt ung for å huske de gamle årgangene, men klart man har fått det med seg. Det er historisk sett en av de største klubbene i Europa.
Et element som kan gi Glimt et fortrinn er undervurdering, tror formspilleren.
– Man vet aldri hvordan de forbereder seg på oss. Det kan hende de tar litt lett på det, men gjør de hjemmeleksa si og ser hva vi har prestert så gjør de ikke det, forteller Hauge.

Ikke gøy å bli most ned av Zlatan

Milan avsluttet Serie A-sesongen knallsterkt etter coronapausen. 9-3-0 ble fasiten etter oppstarten, en rekke som inkluderte kruttsterke seire over Roma (2-0), Lazio (3-0) og Juventus (4-2).
Zlatan Ibrahimovic var sentral i brorparten av kampene og har scoret ti mål på 18 kamper siden comebacket i rødt og sort. Etter trekningen til 2. kvalifiseringsrunde i går, der Milan også var blant de tre lagene Glimt kunne trekke, vinklet VG sin overskrift på at Zlatan unngikk de norske serielederne.
Denne gang var det ingen vei utenom, verken for Glimt eller Ibrahimovic.
– Hehe, nei, han kunne ikke unngå oss to ganger. Det er ikke sikkert det er så gøy når man blir most ned på bakerste stolpe der. Han er jo en hele Norge har fulgt med i hele den store karrieren, det blir spesielt å møte en så stor verdensstjerne, sier Hauge.
  • Du kan se Jens Petter Hauge og U21-landslaget i aksjon når de tar imot Gibraltar på fredag kl. 18.00. Kampen ser du på Eurosport Norge eller Dplay, og du kan skaffe deg tilgang her!
Sett denne?

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Viking signerte angrepstalent fra Bryne
3 TIMER SIDEN