DRAMMEN (Eurosport.no)
Etter 3-0-seieren over Sarpsborg 08 på søndag la Jens Petter Hauge ut et bilde på Instagram der det stod «0-3, ser fram til U21 med Norge». Lynraskt frempå var landslagskompis Leo Skiri Østigård med kommentaren «Ser frem te å sette det ned på jorda igjen», etterfulgt at et smilefjes.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
11 TIMER SIDEN

Leo Østigård vs. JP Hauge

Foto: Eurosport

Gir ham noen vonde dueller

Forsvarssjefen på U21-laget har naturligvis lagt merke til komet Hauges vanvittige 2020, og selv om Hauge kontret med et «trengs ikke» på Instagram, er Østigård fortsatt i det breiale hjørnet etter landslagstreningen på Marienlyst i Drammen onsdag ettermiddag.
– Nei, nå skal vi takle Eliteseriens beste spiller. Så langt har det gått greit, det får jeg til. Han får kjent på hvordan det er å komme ut i Europa, jeg skal gi han noen vonde dueller. Det tror jeg bare er godt for ham, og for meg da! Jeg har ikke tenkt å bli finta på rompa, nei, gliser Østigård mens Hauge står like bak og lytter – og flirer.
– Det er gøy å møte en spiller som Leo, han har vært tøff lenge og ute lenge i tøffe ligaer, han er en spiller med et utrolig høyt nivå, sier han diplomatisk når han får sjansen i intervjusonen der Eurosport står sammen med TV 2s utsendte.
De to lagkompisene er bankers i Leif Gunnar Smeruds lag mot Gibraltar fredag, en kamp som sendes på Eurosport Norge fra kl 17:45, men har valgt ulike veier så langt i karrieren. Østigård dro tidlig ut og gyver nå løs på et nytt utlån fra Brighton, denne gang til det nyopprykkede Championship-laget Coventry.
Samtidig har Hauge satt utenlandseventyret på vent grunnet Bodø/Glimts eventyrlige sesong, som foreløpig krones med et trolig møte med AC Milan i 3. kvalifiseringsrunde i Europa League, og sannsynligvis et seriegull i desember. Men en overgang til vinteren er nærmest uunngåelig, og etter at Cercle Brügge-avtalen, som var i boks, men ble kansellert av unggutten selv, har Hauge mange mulige destinasjoner etter sesongen.
Saken fortsetter under videoen:

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

Sene frokoster med U21-kompisene

Dermed er det sonderinger for neste klubbvalg som gjelder.
– Det har blitt noen sene frokoster der vi blir sittende og prate om det og jeg får høre hva de andre tenker. Med spillere som Leo, Askildsen og Colin som spiller i utlandet i tre forskjellige ligaer får man jo hørt litt om de ulike ligaene og hvordan det er. Det er klart, man er forberedt på det er beintøft, sier Hauge til Eurosport.
I denne U21-troppen er det kun fire spillere med base i utlandet, siden profiler som Tobias Børkeeiet og Kristian Thorstvedt ikke er med grunnet skader. Dermed er det Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Østigård, Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og U21-debutant Colin Rösler (NAC Breda) som kan dele av sine erfaringer med 20-åringen.
– Det er gøy å diskutere og høre hvordan de faktisk tenker når de står oppe i det hver dag, man kan jo se på Håkon fra avstand og tenke litt hvordan han har det, men det å få snakket med ham er fint, sier Hauge.

Får deg til å tenke

Han tenker på at fjorårets spiller i Eliteserien har slitt med å få spilletid så langt i sin karriere i AZ Alkmaar, som lå a poeng med Ajax i toppen av Æresdivisjonen da serien ble avlyst grunnet coronaepedemien.
Det viser først og fremst at ingenting kommer gratis, og at selv om man er god i Norge så er ikke det en garanti for at man slår til i utlandet. Det er klart man tenker på det. AZ er en stor klubb som kommer seg videre fra Europa League- gruppespillet, skal inn i Champions League-playoff i år og likt med Ajax i vår. Det er ikke bare-bare å spasere inn i en sånn 11er og kreve en startplass.
Saken fortsetter under videoen:

Kan Mjøndalen-treneren få sparken? Her er Indre Banes konklusjon

Evjen selv var hjemom en tur i Bodø i sommer og fikk truffet Glimt-gutta, men nå har han god tid til å diskutere potensielle klubbvalg med Hauge, og gutten fra Narvik tror at den dribleglade kantspilleren kan bli enda dyrere enn de 25 millioner kronene han kostet da han ble solgt i fjor.
– Ja, absolutt, han kan være verdt en del penger den gutten der. Det blir spennende å se hva han velger å gjøre. Om han bestemmer seg for å dra nå eller senere eller om ett år, men jeg tror det blir til vinteren skal jeg være helt ærlig, men du aldri med han karen der, hva han kan finne på, ler Evjen.

Konkurrerer mot Europas heteste unggutter

Selv er han optimistisk på vegne av egne sjanser i den nederlandske toppklubben, som mønstrer noen av de mest talentfulle spillerne i Europa – deriblant hele stammen i Nederlands U21-lag som Norge møter tirsdag.
– Det blir spennende den neste tida ettersom jeg er sikker på at de har lyst til å spille meg, men vi har så bra unge spillere som er linka til de beste klubbene i verden. De er så gode de gutta på det laget, det er ikke bare-bare å komme som 20-åring til en ny klubb og konkurrere mot de beste 21-22-åringene i Europa. Det skal nok mer til enn det man ser fra utsida, beskriver Evjen, som er tiltenkt en rolle som høyrekant, sekundært i 10errollen hos AZ i 2020/21-sesongen.
For Hauge er det viktig å reise et sted der han blir satset på. Cercle Brügge, som han hadde en avtale med før Glimt-suksessen virkelig skjøt fart, hadde fulgt ham lenge og hadde skissert et opplegg der også samarbeidsklubben Monaco var involvert. Det ga ham tillit, noe som også blir avgjørende i vinterens klubbvalg.
– Jeg har lyst til å gå til en klubb der jeg blir satset på og vet jeg spiller en viktig rolle i laget, og da må det kanskje være en litt lavere klubb, men man har ikke bestemt seg for noe der da, sier han.

Håper å gjøre som Braut Haaland

Evjen tror tålmodighet er en nøkkel, og på spørsmål om han nå har fått et halvår til å tilvenne seg – slik også Kristoffer Askildsen, og mer kjent, Erling Braut Haaland hadde i Red Bull Salzburg – så ser han likhetene.
– Du kan si det er litt sånn, jeg har begynt å tilvenne meg ny situasjon og formasjon, også håper jeg på at de begynner å gi meg mer sjansen etter hvert nå, jeg føler at jeg har bevist at jeg fortjener å spille.
Han er uansett helt trygg på at Hauge går en lysende framtid i møte.
– Han kommer til å ta det riktige klubbvalget når han bestemmer seg for å dra, det er jeg 100 prosent sikker på, for han er en smart fyr, Jens Petter.
Sett denne?

Mener det ikke er sosialt akseptert å holde karrieren gående

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN