Hattrick fra Werner da Leipzig knuste Mainz – holder følge i gullkampen

Oppdatert 24/05/2020 klokken 19:28 GMT+2

Timo Werner bidro med hattrick da RB Leipzig fulgte opp seirene til gullrivalene Bayern München og Borussia Dortmund med en knusende 5-0-triumf over Mainz.

Timo Werner (mitte) und RB Leipzig lassen dem FSV Mainz 05

Leipzig kom tregt ut av startblokkene med 1-1 mot Freiburg i Bundesligas «comeback» 16. mai, men mot Mainz søndag slo laget kraftig tilbake.
– Vi spilte veldig godt fra første minutt og holdt nivået oppe hele kampen, sa Werder etter sitt annet hattrick mot Mainz denne sesongen. Han scoret tre ganger også i 8-0-seieren i november.
Også for danske Yussuf Poulsen var det en stor dag. Han ble første RB Leipzig-spiller som rundet 250 bundesligakamper og markerte anledningen med ett mål og to assist.
– Jeg er bare 25 år, og jeg elsker å være her. Å spille 250 kamper for klubben er en stor bedrift, og jeg er meget stolt av det, sa Poulsen.

Fullførte

Scoringer av Werner, Poulsen og Marcel Sabitzer før hvilen sikret i grunn seieren, men Leipzig ga seg ikke med det.
Kun tre minutter ut i 2. omgang hadde Werner nok en gang scoret mål, mye takket være utsøkt forspill fra Kevin Kampl. Midtbanespilleren dro med seg Jeremiah St. Juste på rundtur før han enkelt kunne servere Werner foran mål etter et veggspill med Christopher Nkunku.
Kvarteret før slutt fullførte Werner sitt hattrick da han stakk i bakrom på et kjapt frispark fra Poulsen. Alene med keeper gjorde Werner ingen feil og la på til 5-0.

Måljeger

Werner er oppe i 24 seriemål for sesongen. Bare Bayern München-spissen Robert Lewandowski har flere (27).
– Han er like komfortabel på kanten og i tierrollen. Med hans hurtighet er han enda vanskeligere å stoppe i de rollene, sa trener Julian Nagelsmann om den 24-årige spissen som er svært ettertraktet på overgangsmarkedet.
Med seieren er Leipzig henholdsvis tre og sju poeng bak Dortmund og Bayern, som møtes til toppkamp tirsdag. Leipzig tar imot Hertha Berlin med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred onsdag.