• Følg med på Eurosport.no for mer om Hareide-ansettelsen.
Grunnen er at Hareide er klar som ny Rosenborg-trener.
Sønnen Bendik har sittet i Molde-styret noen måneder. Under en livesending på RBKs Facebook-kanal før tirsdagens pressekonferanse fortalte Åge Hareide at sønnen tar permisjon fra vervet.
OBOS-ligaen
Midtstopper signerte for rivalen: – Solid tilvekst
12 MINUTTER SIDEN
– Vi kan havne i en situasjon der vi begge går for samme spiller. Da kan ikke noen av oss bli mistenkeliggjort for at vi veit av hverandre, sa Hareide under livesendingen.
Bendik Hareide ble valgt inn i Molde-styret i februar.
– Vi løser det på den måten. Jeg synes det er fair av ham å gjøre det. Da slipper vi diskusjoner utad. Jeg vet at pressen helt sikkert kommer tilbake til det om det blir aktuelt.
Eurosport.no har vært i kontakt med Bendik Hareide. Han viser til hva han sier til Romsdals Budstikke:
– Jeg vil unngå at det skal dukke opp noe som kan skape unødvendig støy begge veier, for det er ingen tjent med. Min far har overhodet ingenting med denne avgjørelsen å gjøre. Vi har vært så proffe som mulig i den fasen der han har vært aktuell som Rosenborg-trener, og framover vil jeg unngå at vi setter hverandre i vanskelige situasjoner. Dette føles som en riktig og ryddig beslutning, sier han til RBnett.
Han vil fortsatt ha en rolle på Akerakademiet. I tillegg planlegger han å bidra i styret på et senere tidspunkt, når faren ikke lenger trener Rosenborg.
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
3 TIMER SIDEN
Fotball
Gjennombrudd for nye Nadderud: – Ekstremt viktig milepæl!
4 TIMER SIDEN