Se VM-kvalifiseringen på Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang.
Etter VM-kvalifiseringskampen mot Romania i den rumenske byen Cluj i mars, kom det fram at flere av de danske spillerne hadde reist hjem med privatfly fordi de var misfornøyde med reiseopplegget til Danmarks Fotballforbund (DBU). Det likte landslagssjef Hareide dårlig.
De aktuelle spillerne forlot Romania med eget opplegg i nattetimene etter kampen, mens resten av landslagskollegene først hadde fly hjem dagen etter.
UEFA Women's Championship
Danmark til sin første finale etter straffedrama
03/08/2017 PÅ 19:24
Da Hareide møtte pressen tirsdag for å presentere troppen til de kommende landskampene mot Tyskland og Kasakhstan, gjorde han det klart at det vil bli slutt på den slags unødig luksus.
Dersom landslagsspillerne ikke skal hjem til en klubb i Europa, men har kurs for København, skal samtlige følge forbundets reiseopplegg.
– Vi skal ha klare regler for hvordan den biten skal være. De reglene må vi lage nå. Hvis ikke klubbene henter spillerne sine selv, så skal alle fly hjem sammen, sa Hareide.
– Vi skal ikke ha klasseskiller på det danske landslaget, der noen har råd til å fly hjem, mens andre ikke har det. Vi skal være et lag. Vi reiser ut sammen, og vi reiser hjem sammen, hvis ikke annet er avtalt med klubbene, tilføyde han.
Tre FC København-spillere var blant dem som reiste hjem fra Cluj med privatfly. De hadde selskap av flere spillere fra tysk Bundesliga, som var innvilget noen ekstra fridager.'
Flere av det danske landslagets største stjerner får ofte ordnet privatfly hjem fra reiser av eget klubblag. Der var blant annet tilfellet med Premier League-proffene Christian Eriksen og Kasper Schmeichel etter kampen i Romania.
– Det er kun klubbene som kan sørge for at spillerne flyr hjem i privatfly, sier Åge Hareide.
Danmark møter Tyskland til landskamp før den viktige VM-kvalifiseringskampen på bortebane mot Kasakhstan.
(©NTB)
UEFA Women's Championship
Danmarks landslagssjef reiste hjem, men er nå tilbake
25/07/2017 PÅ 10:30
UEFA Women's Championship
Freder landslagssjefen: – VM er målet
25/07/2017 PÅ 06:37