Det ble kjent på en pressekonferanse søndag.
Tomasson, som blant annet har spilt for Feyenoord og Milan, kommer fra jobben som Danmarks assistenttrener. Åge Hareide er landslagssjef for Danmark. Nå tar Tomasson over Hareides gamle jobb som Malmö-sjef.
– Jeg er stolt over å få jobbe med en klubb som Malmö FF. Her finnes fantastisk historie og engasjerte supportere, og man kjemper med FC København om å være best i Norden, sier Tomasson til klubbens hjemmeside.
Fantasy FK
Frekk forsvarsdobbel, Rik Onkel-fasit og «Friday or not to Friday»
38 MINUTTER SIDEN

Løses fra kontrakten med Danmark

I desember valgte Malmö å avslutte samarbeidet med Rösler etter halvannet år med tyskeren som hovedtrener. Malmö endte på sølvplass i Allsvenskan forrige sesong etter en dramatisk innspurt. Håpet om gull levde helt inn i siste serierunde.
– Vi er fornøyde med den gode dialogen med det danske fotballforbundet som har gjort det mulig for Jon å forlate sin jobb som assistenttrener for Danmark et halvt år før kontrakten går ut, sier Malmös klubbdirektør Niclas Carlnén.
– Dette var en unik mulighet, og jeg er glad for at DBU (Danmarks fotballforbund) lar meg gå. Takk for det, sier Tomasson.

Hareide stolt av Tomasson

Hareide og Tomassons kontrakt med det danske landslaget går opprinnelig ut etter EM, og det har lenge vært klart at de to ikke får fornyet tillit. Kasper Hjulmand tar over Hareides jobb og får med seg Morten Wieghorst som assistent.
Det danske fotballforbundet skriver på sin hjemmeside at Hareide ønsker Tomasson lykke til i Malmö. Nordmannen skal selv velge ut sin nye assistent.
– Malmö FF er en fantastisk klubb, og jeg håper at Jon får en bra og spennende tid i klubben. Vi har hatt et veldig bra samarbeid på herrelandslaget, og jeg er stolt over at Jon nå blir hovedtrener i en skandinavisk storklubb, sier Hareide.
– Åge er glad på mine vegne selv om han gjerne skulle sett at jeg fortsatte til etter sommeren. Heldigvis var det stor forståelse fra både ham og DBU, som ikke ville stikke kjepper i hjulene for meg, sier Tomasson ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.
(©NTB)
Sett denne?

Indre Bane: Høyt oppe, men langt nede – RBK og Odd

Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
3 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
17 TIMER SIDEN