Den meget viktige 1-0-seieren ble kjempet i land av et dansk landslag som spilte mange lange baller og skapte få sjanser. Sveitserne var på sin side bedre med ballen og hadde flere kvalifiserte avslutninger på mål.
I etterkant har derfor både TV-kanaler og aviser stilt spørsmål ved underholdningsverdien i det Hareides mannskap viste på hjemmebane. En mild pipekonsert i pausen indikerte også at fansen ikke var imponert.
Mandag slo Hareide tilbake på et pressemøte foran tirsdagens privatlandskamp mot Luxembourg.
Eliteserien
Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg
2 TIMER SIDEN
– Fotball skal sees med forskjellige øyne. I Danmark er det tradisjon for at alt skal være flott, polert og champagnefotball, og så vinner man til slutt. I mange andre nasjoner har man en mer pragmatisk tilnærming, hvor man sier at vi ikke er et utviklingslag, sa Hareide – og fortsatte:
– Det er vår intensjon å spille fantastisk fotball og vinne kampene, men vi møter noen ganger motstandere som på papiret er sterkere enn oss. Og da skal vi bruke andre spillere og andre midler for å kunne gjøre en forskjell.

Får støtte

Landslagssjefen eksemplifiserte deretter sitt poeng ved å henvise til en kamp mot Polen i 2017, der spissen Andreas Cornelius ble brukt for å vinne de mange luftduellene.
– Hvis vi hadde brukt han i en kamp der vi spilte med ballen langs bakken, hadde det vært noe fundamentalt galt med treneren, sa Hareide.
Premier League-profilen Kasper Schmeichel forstår heller ikke at det blir stilt spørsmål ved spillestilen når det danske landslaget ikke har tapt en kamp i ordinær tid på tre år.
– Det handler om å vinne. Hvis vi kan spille flott, er det fantastisk, men det er ingen av oss som gidder å tape. Målet er alltid å spille så flott og underholde som vi kan, men det lar seg ikke alltid gjøre, og til syvende og sist er resultatet alltid det viktigste, sa han.
– Jeg vil mye heller vinne 1-0 og spille stygt, enn å tape 0-1 og spille flott. Du kan bare spørre sveitserne, som kanskje spilte penere enn oss, tilføyde Leicester-profilen.

Går langt tilbake

Christian Eriksen pekte på at målet er plass i neste års EM-sluttspill. På veien dit handler det om å være kynisk og å fokusere på resultatene.
Åge Hareide innser samtidig at det stilles krav til laget hans. Han mener det går langt tilbake.
– Det har alltid vært høye forventninger til det danske landslaget. Det er sjarmerende i seg selv. Jeg spilte selv med dynamittdrengene, og det var vel dem som skapte forventningene til landslaget, sa han.
Hareides danske mannskap topper EM-kvalifiseringens gruppe D sammen med Irland. De to topplagene har begge 12 poeng med to kamper igjen å spille.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
7 TIMER SIDEN