16. mai 2012:
Rosenborg og Hønefoss møtes til dyst til den tradisjonsrike 16. mai-kampen på Lerkendal. 20 572 tilskuere, det meste det var på en kamp i hele 2012-sesongen, får se et Rosenborg slite mot Hønefoss. Christoffer Amlie Dahl avgjør for de svartkledde gjestene fra Hønefoss med tre minutter igjen av kampen.
10. juni 2019:
Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
8 TIMER SIDEN
Hønefoss har akkurat tapt 0–2 for Junkeren borte. De har nå kun én seier på de siste seks seriekampene. Det startet lovende med to seirer på de første tre kampene, men en elendig form i mai og juni gjør at den tidligere storheten ligger plassen over direkte nedrykk til 4. divisjon.
Hva har skjedd med Hønefoss BK?
– Jeg hadde ikke sett for meg dette da jeg gikk fra Sarpsborg i 2017. Jeg er jo født og oppvokst i klubben, så det er trist og vondt å se hvor klubben er nå, sier Tor Øyvind Hovda, som både var kaptein i 2012 i Tippeligaen og som er kaptein i 2019 i 3. divisjon.

Slo topplag i 2012

I 2012 slo klubben Rosenborg på Lerkendal, samt både Vålerenga og Brann på Aka Arena. De ble til slutt nummer 13 med 33 poeng og holdt plassen. I 2013 rykket de ned til 1. divisjon. I 2015 ned til 2. divisjon. Og i 2018 ned til 3. divisjon.
– Det er definitivt det bratteste fallet i moderne norsk fotball. Flere nestenkonkurser, store utskiftninger både i troppen og i klubbledelsen har bidratt til at man har måtte starte opp litt på nytt hvert år, sier Jørgen Tjærnås, som har fulgt situasjonen til klubben tett.
Denne sesongen har det gått kraftig nedover etter to seirer på de første tre kampene. Først 0-2 for Harstad. Så 1-3 hjemme for Ull/Kisa 2. 1-2 borte for Skjervøy ble fulgt opp av en sjelden 4-1-seier over LSK 2, før Finnsnes (2-4) og Junkeren (0-2) fikk HBK ned på jorda igjen.
– Vi var jo favoritter før sesongen til å rykke opp, og det gir ekstra motivasjon for lagene oppe i nord, at de skal sette oss på plass. Og det har de gjort, for vi har jo tapt alle bortekampene, sier Hovda.
Sett denne?

God kamp i cupen mot Mjøndalen

Før sesongen ble Luke Torjussen ansatt som ny hovedtrener. Han føler han fortsatt er rett mann til jobben, til tross for den blytunge formen i det siste.
– Jeg kom til en klubb det har vært vanskelig å lykkes i de siste årene, for du ser hvordan det har gått. Vi har slitt stort med skader denne sesongen, vi har hatt flere uheldige avgjørelser mot oss og vi klarer ikke komme oss ut av den negative formen, sier treneren.
En av sesongens beste kamper for Hønefoss kom mot Mjøndalen i cupen, der de kun tapte 0-2. Den var Torjussen og Hovda meget godt fornøyd med.
–Vi var fullt på høyde med Mjøndalen. Det er det vi må klare å få ut hver eneste helg. Nå kommer flere spillere tilbake fra skade og, så det blir bra med konkurranse på plassene, sier Hovda.

– Gjort en altfor dårlig jobb

Ellers har det vært lite å rope hurra for.
– Da spiller jeg ikke fotball mer, sier Hovda og ler på spørsmål om hva et eventuelt nedrykk har av betydning for han.
Tjærnås tror verken det blir opp- eller nedrykk på Hønefoss, men er ikke nådig i kritikken mot laget.
– Klubben er overlegne budsjettmessig over alle andre lag i avdelingen. Det er ingen tvil om at det har vært gjort en altfor dårlig jobb i klubben over flere år, og at det nå trengs kontinuitet i klubb og spillerstall.
På spørsmål fra NTB om tidligere trener Leif Gunnar Smerud vil komme med en kommentar til saken, skriver U21-landslagstreneren «Jeg har ikke behov for å svare på spørsmål om Hønefoss lenger. Mange år siden jeg var der».
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Kings trener fikk sparken i Watford
9 TIMER SIDEN
Fotball
Koronakaos for tidligere Brann-keeper: Historisk sluttspill med utespiller i mål
10 TIMER SIDEN