• Se alt fra Eliteserien og OBSO-ligaen på discovery+
3. divisjonslaget fra Polarsirkelbyen holder til på Sagbakken Stadion til daglig – en stadion som rommer akkurat i overkant av 1000 tilskuere.
Torsdag er det klart for første runde i cupen, og da er det ingen ringere enn regjerende seriemester, Bodø/Glimt som tar turen snaue tre timer sørover.
Fotball
Reiten-dobbel sørget for seier i generalprøven: – Fått beskjed om å score mer
44 MINUTTER SIDEN
Og når storebror gjester byen, er det klart at det må bys opp til fotballfest. En fotballfest som alle som ønsker, skal få plass på.
– Det tok vel ikke mer en snaue 48 timer før alle de første 1000 billetten vi la ut for salg, var revet bort. Dermed var det bare å hive seg rundt, og tilrettelegge slik at flest mulig kan få med seg dette.
Det sier Jimmy André Fjelldalselv, daglig leder i Rana FK, som i anledning Glimt-møtet har valgt å åpne en helt ny seksjon på stadionområdet, for å romme enda flere lystne tilskuere denne maikvelden.
– Vi har gjort om litt på det som vanligvis står ubrukt, og får nå plass til mellom 1500-2000 tilskuere. Det er mange år siden stadiontribunen var fulle, og i allefall lenge siden vi nærmet oss et tilskuertall som det vi nå har plass til, fortsetter Fjelldalselv.

Enorm verdi

Det store engasjementet gleder den daglige lederen, og understreker viktigheten av at store lag som Glimt, gjester de mindre klubbene i anledning norgesmesterskapet.
– En ting er den økonomiske biten. Man får rett og slett en solid penge ut av det. Men det aller viktigste er det engasjementet og interessen det skaper. Folk får virkelig øyene opp for hva et fotballag kan bety i et lokalsamfunn. Vi er en by som sammen står samlet for å støtte byens beste fotballag. Det er en enorm verdi for oss med et arrangement som dette, sier Fjelldalselv.
Det skiller rundt tre timer mellom Bodø og Mo i Rana, og det er ikke til å legge skjul på at Glimts suksess i Norge og Europa har smittet over på flere innbyggerne i byen på Helgeland.
Leder i Rana FKs supportergjeng, Rataskankan, Nicholas Angus Jensen er en av dem. Den mangeårige supporterlederen er også en ihuga Glimt-supporter, men legger ikke skjul på hvem som står hans hjerte nærmest når videre avansement i cupen skal avgjøres torsdag.
– Det er ikke et vanskelig valg. I dag er det kun Rana FK som gjelder, og jeg håper alt på hjemmeseier. Cupbomba blir å smelle på Sagbakken i dag, sier Angus Jensen entusiastisk.

Rataskankan mot J-feltet

I fjor møttes også de to lagene. Da var det storebror som gikk seirende ut 4-1, fremfor 600 tilskuere med god koronaavstand til hverandre. Torsdag blir det helt andre rammer. I tillegg til ivrige Rana-supportere, stiller også Glimts egen supportergjeng, J-feltet, mannsterke og loses i buss over Saltfjellet torsdag ettermiddag.
– Det bi veldig gøy med J-feltet. Få litt «kamp» på tribunen også. Uansett hvordan det ender, så skilles vi som venner. Dette blir bare enormt gøy, avslutter Angus Jensen.
Norgesmesterskapet
Straffet gamleklubben – slik endte kveldens cupkamper
EN TIME SIDEN
Norgesmesterskapet
Overbevist om at VIF-trenden kommer til å snu: – Ingen fordel å møte dem nå
6 TIMER SIDEN