Jørgen Strand Larsen sitter i bilen på vei hjem fra trening når Eurosport.no ringer. 20-åringen har kun vært noen uker i nederlandske Groningen, etter at han signerte i begynnelsen av september.
Men den tidligere Sarpsborg 08-angriperen har allerede lært seg at han trives i byen med litt over 200.000 innbyggere.
OBOS-ligaen
Her får Brann straffe: – Jeg synes den er ganske streng
16 MINUTTER SIDEN
– Det er et veldig bra opplegg. Treningsanlegget er kjempeflott. Det er et sted det går an å utvikle seg, med flott støtteapparat. En bra plass å være. Byen i seg selv er ikke verdens vakreste, men det er er shoppingmuligheter og en del mennesker her som er studenter. Det er litt ting å finne på, sier Strand Larsen.

Tidlig målpoeng

Angriperen har startet de to Eredivisie-kampene Groningen har spilt så langt. I den første, mot storlaget PSV, slo han en målgivende pasning i 1-3-tapet, mens han fikk 89 minutter i borteseieren mot ADO Den Haag og 65 minutter i 1-3-tapet mot Twente fredag. Det skal sies at intervjuet med Strand Larsen gjennomføres før det siste tapet.
– Det var godt å få et målpoeng tidlig. Jeg skulle gjerne hatt scoring på første forsøk, men det er mye å sette seg inn i. Ting begynner imidlertid å falle på plass. Noe sitter allerede, sier han.
Kampen mot PSV var kun tre dager etter at han var klar for sin nye klubb. Relasjonene med lagkameratene var nok et stykke unna det optimale nivået, men Strand Larsen føler at den biten kommer seg stadig. I tillegg hjelper det at han kom på plass i ferdig møblert leilighet forrige uke.
Fikk du med deg denne? Saken fortsetter under:

Samboerskapet gikk i vasken: – Vi hadde fire-fem fine uker

Høyt nivå

I Groningen har han kommet til en klubb som endte på niendeplass forrige sesong - midt på tabellen. Klubbens nye nordmann har merket at nivået i ligaen gir liten feilmargin.
– Nivået er ekstremt mye høyere enn hva man er vant til. Jeg føler det er noe jeg klarer å håndtere, men man kan falle litt gjennom så fort man ikke er helt på. Vi fikk kjenne litt på det i første seriekamp mot PSV. Så fort man gjorde enkle feil ble man straffet, sier han og fortsetter:
– I Norge kan man som lag ha en litt dårlig dag der man sliter med å få til ting, uten at lagene straffer deg maks. Her straffes det på hver feil.

Håper å score snart

Jørgen Strand Larsen har vært i utlandet tidligere. I 2017/2018-sesongen var han på utlån i den italienske storklubben Milan. Det ble aldri noen permanent overgang, ettersom tilbudet fra Milan til Sarpsborg 08 ikke var godt nok.
Strand Larsen har ikke noe problem med å akseptere at det var slik det måtte bli den gang. Men han kan fint se for seg et opphold i Italia en eller annen gang.
– Det hadde vært kult hvis Zlatan legger opp og blir coach, sier han litt på spøk, før han legger til:
– Det er et mål å komme tilbake dit og spille for A-laget der.
Men enn så lenge er han bare glad Groningen-trener Danny Buijs har tro på ham.
– Jeg må bare gripe muligheten og jobbe enda hardere.
Han opplever at klubben fokuserer på å få frem unge spillere. Det forsterker inntrykket av at valget om å dra ut igjen var rett.
– Forhåpentligvis scorer jeg snart, men det er ingenting å stresse med. Det kommer med hardt arbeid.
Eliteserien
Molde senket Kristiansund - se høydepunktene
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Ligger dønn sist: – Må virkelig vise hvem som setter KBK først
EN TIME SIDEN