DRAMMEN (Eurosport):
Norge U21 – Portugal U21 2-3 (0-2)
De norske U21-gutta var rett og slett fullstendig avhengige av tre poeng mot en av gruppefavorittene, Portugal, på Marienlyst Stadion. Leif Gunnar Smerud og co. har allerede gått på leie poengtap tidligere i kvalifiseringen.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
7 TIMER SIDEN
Nå ligger alt til rette for at både Nederland og Portugal kan stikke av med de to øverste plassene, selv om det riktignok er lenge igjen av kvaliken.
Selv om tallenes tale er ganske brutale, hadde Kristian Thorstvedt følgende svar til Eurosport på spørsmål om EM røk i dag:
– Nei.
Det var dog heroisk innsats fra Norge til siste slutt. To sene reduseringer fra henholdsvis Thorstvedt på straffespark og innbytter Strand Larsen, mot Portugal som kun hadde ti mann store deler av kampen, gjorde det spennende på tampen. Men det var for lite, og for sent, fra hjemmelaget.
– Det blir en veldig tøff start der vi ikke får det som vi ville. Vi slipper inn tre fryktelig billige mål, sa Leo Skiri Østigård i intervjuet etter kampen.
– Det ryker helt fra start. Vi planla å sjokkere de litt i starten, men det klarte vi jo ikke, konstanterte Thorstvedt.

Marerittstart

Det kunne vel strengt tatt ikke startet dårligere. Ett minutt og 40 sekunder var spilt da Fabio Vieira sendte gjestene opp i 1-0. Det kom i kjølvannet av en dårlig Klaesson-klarering som aldri ble løst opp i. Et klinisk Portugal utnyttet rommet på venstresiden, og innlegget til Vieira var presist.
18 minutter senere var Norge på hælene igjen. Leao stakk i bakrom og fikk banket ballen inn i feltet. Der fantes det kun én portugiser, men det var nok. Jota bredsidet inn 2-0. Ikke lenge etterpå ble gjestene redusert til ti mann. Kaptein Diogo Queiros klarte kunststykket å få to gule kort på seks minutter. Dermed rett i dusjen og en slags livlinje for Norge, som aldri kom nærmere enn et par halvsjanser i den første omgangen.

Sluttspurt

Norge la om formasjonen i andreomgangen, og inn på banen kom også offensive spillere som Jens Petter Hauge og Jørgen Strand Larsen. Det hjalp ikke så veldig mye på Norges produktivitet. Målsjanser uteble stort sett hele omgangen fra Norges side, selv om trykket mot Portugals ti menn ble større.
I stedet måtte den norske sisteskansen, Klaesson, i aksjon og dytte et knallhardt skudd opp i tverrligger. Portugal var ikke dominerende, men stort sett farlige hver gang de satte på turboen i angrep. Da fikk de til slutt også uttelling. 79 minutter var passert da Florentino kunne heade inn det tredje.
Like etterpå fikk Norge hull på byllen. Dønnum ble felt i 16-meteren, og Thorstvedt scoret enkelt på det påfølgende straffesparket. Det kunne fort blitt en slags sluttspurt også, for minutter senere hælsparket Strand Larsen mot mål. Keeper ga retur, og innbytter Hauge nådde returen fra en vanskelig vinkel. Ballen endte dessverre opp himmelhøyt over mål.
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
9 TIMER SIDEN